x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ce probleme de sănătate ascunde căderea părului

Ce probleme de sănătate ascunde căderea părului

24 Iul 2017   •   17:10
Ce probleme de sănătate ascunde căderea părului

Dacă observi că la fiecare periere a părului tău îți cad tot mai multe fire, iată care ar putea fi cauzele, scrie clicksanatate.ro.

Vara este perioada cea mai solicitantă pentru organism, deoarece căldura excesivă își poate pune amprenta atât asupra stilului tău de viață cât și asupra felului în care organismul reacționează la stimulii externi.

Căldura poate fi unul dintre principalii responsabili pentru un somn slab calitativ și cantitativ, iar asta se poate resimți la nivelul întregului organism.

Nici alimentația nu este ferită pe perioada verii de schimbări. Acum ideal ar fi să te axezi pe salate și mâncăruri ușoare și să nu uiți de aportul de vitamine și de hidratare constatntă.

Carența de vitamine
Chiar dacă obișnuiești să consumi multe salate în perioada asta, există riscul că organismul tău din cauza anumitor factori externi precum căldura, umiditatea scăzută pot afecta podoaba ta capilară. În cazul unui organism obosit, principalul motiv care duce la pierderea podoabei capilare este carența unor substanțe nutritive esențiale. Fie că este vorba despre vitamine sau fier sau săruri minerale, stresul, lipsa somnului, dezechilibrele hormonale mai ales la femei sunt principalii responsabili pentru neasimilarea corespunzătoare a vitaminelor.

×
Subiecte în articol: păr calvitie caderea parului