x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ce să faci ca să nu ai un copil obez

Ce să faci ca să nu ai un copil obez

31 Oct 2017   •   18:01
Ce să faci ca să nu ai un copil obez

E normal să nu vrei ca prichindelul tău să nu devină un adolescent supraponderal și bolnăvicios. Ca să se mențină în limitele unei greutăți sănătoase, micuțul trebuie să desfășoare o activitate fizică susținută, corespunzătoare vârstei lui, și să respecte câteva principii de alimentație, scrie clickpentrufemei.ro.

Nu-l recompensa cu dulciuri

Primul lucru pe care trebuie să-l învețe odorul tău este să ia mese la ore regulate, eventual cu 2-3 gustări, atunci când i se face foame între mese. Nu-l lăsa să ronțăie, pe tot parcursul zilei,  alimente dulci sau sărate care-i fac poftă,  în timp ce se joacă la calculator sau stă cu ochii la desenele animate. Nici nu-i recompensa eforturile oferindu-i dulciuri. Acestea trebuie integrate în meniul de zi cu zi.

Ajustează-i porțiile după nevoi

Aflat la vârsta la care vorbește și se ține bine pe picioarele lui, un copil se poate bucura, în principiu, de același meniu variat ca adulții din familie. Atenție însă la porții! Acestea trebuie ajustate nevoilor celui mic. Prichidelul tău trebuie să mănânce la masă, nu pe fugă, să mestece bine, să nu stea cu ochii în televizor sau telefon și să se bucure de desert la sfârșit. 

×
Subiecte în articol: obezitate greutate greu