x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ce se întâmplă atunci când se reduce consumul de sare. Rezultatele sunt incredibile

Ce se întâmplă atunci când se reduce consumul de sare. Rezultatele sunt incredibile

de Antena 3    |    19 Apr 2014   •   18:51
Ce se întâmplă atunci când se reduce consumul de sare. Rezultatele sunt incredibile

Vorba arhicunoscută "ca sarea în bucate" a provocat numeroase probleme de sănătate oamenilor. De când medicii au recomandat consumul moderat de sare, iar oamenii chiar au pus în practică acest sfat, rezultatele nu au întârziat să apară.

Jurnaliştii britanici de la Daily Mail au publicat un studiu al cercetătorilor, care s-a întins pe o perioadă mai lungă de timp - între 2003 şi 2011, şi care a avut drept concluzie un lucru îmbucurător: consumul de sare a scăzut cu aproximativ 14%, iar numărul bolilor de inimă cauzate de consumul excesiv de sare s-a diminuat cu 40%.

Mai mult, aceasta scădere a consumului de sare a stopat 18.000 de infarcturi pe an, jumătate dintre acestea putând fi fatale.

Cu toate astea, medicii spun că este recomandată consumarea a 6 grame de sare pe zi, nu 8,1 grame cum este consumată în prezent. Consumul moderat de sare a dus şi la mai multe economii, National Health System din Marea Britanie a declarat cercetătorilor care au realizat acest studiu că a economisit 1,5 miliarde de lire anual din tratamentele bolnavilor de inimă.
 

×