x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cel care naste parinti

Cel care naste parinti

11 Feb 2005   •   00:00

PAGINA DE SUFLETE
Un tanar crescut in casa de copii a daruit unor colegi de orfelinat parinti, matusi si frati pe care nu i-au cunoscut vreodata.

Tanarul care naste parinti

Un baiat din orfelinat care si-a cunoscut mama la 14 ani a simtit suferinta colegilor sai, care nu stiau inca ce inseamna sa fii strans in brate de parinti. Asa ca a intors pe dos Bucurestiul pentru a da de urma rudelor copiilor.
ALEX NEDEA

BUCURIE. Cristian Marin i-a gasit unui coleg o matusa, singura ruda ramasa in viata
Un spectacol pentru 100 de copii de la Casa nr. 3, unde elevii plangeau in sughituri, umar la umar cu educatorii. De bucurie, pentru ca participau la emisiunea "Surprize, Surprize", realizata nu de Andreea, ci de... Cristian Marin. Reintalnirile nu aveau loc in fata unei camere de luat vederi, ci a unui aparat de fotografiat ieftin.

MAI INTAI A FOST "IARTA-MA!". Totul a inceput atunci cand Marin a vrut sa impace doi frati care se intalnisera dupa ani in acelasi orfelinat. Cei doi nu se suportau deloc si nimeni nu putea intelege de ce. Cristi si-a asumat raspunderea de a-i "imprieteni", fara sa-i ceara nimeni acest lucru. A tot incercat cu vorba, dar trebuia sa faca mai mult. Asa ca s-a gandit la un spectacol in care colegii de orfelinat sa asiste la imbratisarea lor. Si i-a reusit. A prins curaj dupa succesul acela si a vrut sa faca si mai mult bine. Cu permisiunea directoarei, a intrat in arhiva Casei de copii si a inceput sa rasfoiasca cu migala dosarele, in cautarea rudelor celor din jurul sau. Cel mai greu i-a fost lui Cristian sa il gaseasca pe fratele lui Petre Marin, unul dintre colegi, care ii soptise altuia, in timpul unui spectacol, "Ce n-as da sa-mi cunosc si eu fratele!". Cristi, producatorul, prezentatorul si sponsorul emisiunii in acelasi timp, "a produs" adresa cautata. A mers apoi acolo, dar familia se mutase, a intrebat prin vecini, care l-au trimis in alta parte. Nu i-a gasit nici aici. In cele din urma, dupa o umblatura de 12 ore, a ajuns intr-un bloc de nefamilisti, unde l-a intalnit pe fratele lui Petre. Cand a auzit omul de fratiorul din orfelinat, a sarit ca ars: voia sa-l vada chiar in aceea noapte. "Era cat pe ce sa-mi strice surpriza!". De la acea "editie", viata lui Petre s-a schimbat. Avea acum un frate, pe care-l iubea si era iubit de cineva, sange din sangele lui.

Singura ruda ramasa in viata, o matusa, a fost cadoul lui Cristi pentru un alt orfan, Vasile Nita.

Un alt coleg, Florin Dona, de 16 ani, si-a cunoscut mama tot datorita lui Cristi. Mama lui Dona a auzit ca fiul ei este in orfelinat si a inteles care e jocul propus de Cristi. Dar nu a venit la spectacol, ca cica n-a putut. A trimis-o pe sora ei sa il aduca acasa pe baiat. Dar nu pentru totdeauna. Doar cat sa-l vada si sa-l trimita inapoi…

VIS

"Nu faceam surprize decat acelora despre care stiam ca vor sa-si cunoasca parintii. Sunt si care nu vor sa stie de rudele lor. Eu, de exemplu, cateodata simt ca nu as fi vrut sa o cunosc pe mama niciodata. Caci nu este tocmai asa cum visam eu" - Cristian Marin

IERTARE
"Chiar daca m-a parasit, mama mea este cea mai buna fiinta din lume", spune Cristi despre femeia care l-a abandonat in maternitate. Din cei sapte frati, el a fost singurul ajuns in orfelinat. Avea 14 ani cand in viata lui s-a nascut mama. A primit o adresa de la o cunostinta. "Am zarit-o pe mama vanzand flori pe strada. M-a vazut de la departare si a strigat "Cristian!". Am fost uimit, nu ma mai vazuse niciodata. Am plans acolo amandoi."
×
Subiecte în articol: mama pagina de suflete