x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cinci motive pentru care te îngrași fără să mânânci

Cinci motive pentru care te îngrași fără să mânânci

30 Oct 2017   •   14:30
Cinci motive pentru care te îngrași fără să mânânci

Faci parte din categoria celor grijulii cu alimentația, și care totuși acumulează kilograme în plus? Există o serie de cauze răspunzătoare pentru acest fapt, pe care probabil nici nu le bănuiești, scrie clickpentrufemei.ro.

1. Ai probleme cu glanda tiroidă
Glanda tiroidă reglează metabolismul. Dacă suferi de hipotiroidie, glanda nu secretă suficienți hormoni, ceea ce duce la scăderea metabolismului. Asta înseamnă că vei lua în greutate pe nesimțite, adeseori în ciuda dietelor pe care le urmezi. Disfuncțiile tiroidei nu prezintă, la început, semne evidente, iar boala este diagnosticată târziu. De aceea, după vârsta de 40 de ani, un simplu test de sânge îți poate arăta dacă suferi sau nu de hipotiroidie. Terapia de substituție hormonală te ajută să-ți recapeți greutatea normală.

2. Te confrunți cu dereglări hormonale
Problemele endocrine, precum sindromul ovarului polichistic sau instalarea menopauzei, afectează echilibrul hormonal. În aceste condiții este destul de greu să îți menții silueta, mai ales dacă nu urmezi o dietă sănătoasă. Nu uita că o jumătate de oră de mișcare, zilnic, îți poate fi de mare folos!

3. Nu te odihnești suficient
Cantitatea și calitatea somnului sunt la fel de importante precum hrana. Studiile arată că persoanele care nu reușesc să aibă un somn odihitor au tendința să consume alimente bogate în grăsimi și zahăr.

×
Subiecte în articol: ingrasare kilograme dieta glanda tiroida