x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate De ce nu e bine să combini anumite alimente și care sunt acestea

De ce nu e bine să combini anumite alimente și care sunt acestea

18 Noi 2017   •   22:31
De ce nu e bine să combini anumite alimente și care sunt acestea

După cum am mai spus, poți și e bine să mănânci de toate. Bineînțeles că nu mă refer aici la cartofi prăjiți. Nu dacă-ți dorești vene și artere suple și fără grăsime pe ele și un abdomen plat și fără colăcei. Vorbesc acum cu oamenii care vor să-și “curețe” alimentația și care țin la silueta lor. Adică și proteine, și grăsimi, și carbohidrați. Lista de alimente și regulile pe care le aplic eu le-am dat în articolul pe care îl găsiți AICI.

Trebuie însă să mai știi câteva lucruri, ce alimente să nu combini ca să nu te îngrași sau pentru că rezultatul are efecte nocive asupra organismului tău.

5 reguli de bază ale combinațiilor alimentare sunt:

1. Niciodată proteine animale și carbohidrați simpli

Pentru că deja ai auzit că îngrașă. Primul lucru pe care poți să-l faci este să înlocuiești cerealele, pastele, pâinea etc cu variantele lor integrale. Sunt, în primul rând, mai bogate în fibre, care ajută digestia. Ca să vă fie mai simplu, puteți citi AICI o listă de alimente pe categorii, grăsimi, carbohidrați, proteine.

2. Nu amestecați mai multe feluri de proteine de origine animală

Adică ouă, carne, pește. Nu la aceeași masă, desigur. Iar explicația este că organismul folosește enzime diferite pentru a le descompune și, dacă le amestecați, vă îngreunați mult digestia.

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×