x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate De ce să nu bei cafea la micul dejun

De ce să nu bei cafea la micul dejun

30 Oct 2017   •   14:37
De ce să nu bei cafea la micul dejun

Poate ţi s-a întâmplat uneori să te grăbeşti spre serviciu şi să sari peste micul-dejun. Dar nu ai sărit niciodată peste cafea, căci ai simţit că fără o ceaşcă mare de cafea nu ai energie. Ei bine, acest obicei nu numai că este total nesănătos, dar îţi poate afecta în totalitate stilul de viaţă, scrie clickpentrufemei.ro.

Probleme la stomac

Primul lucru pe care îl faci atunci când te trezeşti este să bei o cafea mare? Compuşii din această băutură lezează pereţii stomacului, mai ales dacă o bei prea fierbinte. Ţine minte că îţi poţi proteja stomacul doar dacă mănânci dimineaţa. Alimentele precum iaurtul, cerealele integrale, bananele, pâinea toast acţionează ca un pansament gastric asupra stomacului.

Mai mult, consumul cafelei negre pe stomacul gol poate duce la o serie de afecțiuni, în special din cauza faptului că în tractul digestiv este produs acidul hidrocloric. Dacă suferi de gastrită, cu siguranță te-ai confruntat cu senzația arsurilor sau durerilor la nivelul stomacului.

Dereglări digestive

Consumul cafelei pe stomacul gol ridică și nivelul acizilor gastrici, ceea ce poate duce la balonare sau chiar la stări de vomă. Drept pentru care, cafeaua ar trebui consumată la o oră după ce te-ai trezit și neapărat nu fără a mânca ceva înainte. O felie de pâine, un sendviș sau ceva oricât de mic poate fi mâncat înainte de cafea.

×
Subiecte în articol: cafea micul dejun dieta