x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Te dor genunchii când urci scările? Iată care ar putea fi cauza!

Te dor genunchii când urci scările? Iată care ar putea fi cauza!

23 Aug 2016   •   10:31
Te dor genunchii când urci scările? Iată care ar putea fi cauza!
Sursa foto: Wavebreakmedia Ltd/Getty Images/Wavebreak Media

Dacă vă dor genunchii cand urcaţi scările poate fi simptomul osteoartritei.

Dacă durerea din genunchi vă face să evitaţi scările, liftul s-ar putea să nu fie cea mai bună variantă. Cercetări de la Universitatea din Leeds arată că durerile apărute în timp ce urcaţi scările pot fi un semn timpuriu  al osteoartritei.

În timpul studiilor, participanţii au răspuns anual dacă îi dor genunchii în timp ce prestează activităţi de zi cu zi. Pentru cei care au început studiul fără dureri , disconfortul a apărut prima oară la urcat scările. Acest fapt a fost interpretat de cercetători ca fiind semnul unei viitoare osteoartrite.

 Motivul este că stresul  pus pe genunchi la urcat e mai mare decât cel de la simplul mers, spune Philip Conaghan, doctor şi coautor al studiului. Este cel mai probabil ca persoanele care întâlnesc disconfort în timpul unor asemenea activităţi să simtă pe viitor dureri în timpul activităţilor cu mai puţin efort depus.

Osteoartrita apare deobicei la peste 40 de ani, dar simptomele se pot arăta mult mai devreme. Asta mai ales dacă practicaţi sporturi care pun presiune pe genunchi sau aveţi răni precum un ligament rupt. Dacă observaţi asemenea semne, specialiştii recomandă o schimbare a stilului de viaţă pentru a evita probleme ulterioare ce aduc chiar mai multă durere.

“Cel mai important lucru de făcut este să modificaţi antrenamentul cu exerciţii care presupun mai puţin impact, de exemplu mai puţin alergat şi mai mult înot sau ciclism” spune Conaghan.

Dacă simptomele persistă este preferabil să vizitaţi un fizioterapeut. Acesta va găsi metode de a vă detensiona genunchii precum exerciţiile de întindere . Iar dacă aveţi peste greutatea normal probabil vă va sfătui să slăbiţi.

Sursa: Prevention

 

×
Subiecte în articol: osteoartrita genunchi