x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Efectele consumului de alcool la vârsta de 40 ani. Cercetătorii trag un semnal de alarmă

Efectele consumului de alcool la vârsta de 40 ani. Cercetătorii trag un semnal de alarmă

01 Aug 2014   •   19:57
Efectele consumului de alcool la vârsta de 40 ani. Cercetătorii trag un semnal de alarmă

  Alcoolismul este o problemă deja gravă, care afectează sănătatea şi relaţiile cu semenii. Cercetătorii consideră că un consum excesiv de alcool, în jurul vârstei de 40 de ani, poate avea mai târziu repercusiuni serioase asupra memoriei, relatează huffpost.fr.

Potrivit unui recent studiu realizat de cercetători de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Exeter (Marea Britanie), cei care au avut probleme cu alcoolul în jur de 40 de ani prezintă un risc dublu să aibă mai târziu grave tulburări cognitive.

Publicat în revista American Journal of Geriatric Psychiatry, studiul s-a desfăşurat pe mai mult de 6.500 de adulţi, observaţi din 1992, când aveau între 60 şi 70 de ani, până în 2010. 'După ce am constatat problemele de sănătate ale vârstnicilor care beau în exces, am ştiut că există o legătură între senilitate şi alcoolism', arată Iain Lang într-un comunicat. 'Dar cunoştinţele noastre erau incomplete şi nu ştiam mare lucru despre consumul de alcool în jurul vârstei de 40 de ani, astfel încât am studiat legăturile destul de puţin cunoscute între o cantitate mare de alcool şi problemele de memorie care apar mai târziu', adaugă el.

Citește și Băutura Fericirii! Află rețeta și bucură-te de ea!
Gândește „murdar”, dacă vrei să ajungi la orgasm!

Un alt studiu, publicat de University College din Londra în urmă cu câteva luni, arăta că cei care au avut o problemă cu alcoolul pot prezenta semne de tulburări cognitive cu până la şase ani mai devreme decât ceilalţi. Potrivit Centrului american pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC), alcoolismul la bărbaţi corespunde unui consum de cel puţin 15 pahare pe săptămână (opt pahare la femei). În afară de impactul asupra sănătăţii, alcoolismul favorizează comportamente riscante, cum ar fi conducerea maşinii în stare de ebrietate şi incapacitatea de a asuma complet responsabilităţile, la nivel personal şi profesional.

Cercetătorii subliniază că aceste rezultate arată importanţa studiilor legate de durata efectelor alcoolismului asupra sănătăţii. Pentru medici sunt importante pentru a putea depista semnele alcoolismului la pacienţii adulţi şi a preveni astfel riscul pierderii mai târziu a memoriei, încheie huffpost.fr. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: alcoolism varsta University College