x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Femeia din Ialomiţa internată cu suspiciunea de meningită cauzată de virusul West Nile a murit

Femeia din Ialomiţa internată cu suspiciunea de meningită cauzată de virusul West Nile a murit

05 Aug 2016   •   12:34
Femeia din Ialomiţa internată cu suspiciunea de meningită cauzată de virusul West Nile a murit

Femeia în vârstă de 79 de ani din Ialomiţa internată cu suspiciunea de meningită cauzată de virusul West Nile a murit, anunţă Ministerul Sănătăţii.

''Într-adevăr, femeia de 79 de ani din Ialomiţa a fost internată cu suspiciunea de meningită cauzată de virusul West Nile. Medicii au confirmat diagnosticul, femeia având meningoencefalită, iar aceasta, asociată cu celelalte boli de care suferea pacienta, a determinat ca organismul ei să nu poată face faţă acestei infecţii'', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al MS, Laurenţiu Colintineanu.

El a adăugat că, potrivit Centrului de prevenire a bolilor din SUA (Center for Disease Control and Prevention, CDC), 70 - 80% din persoanele care sunt infectate cu virusul West Nile nu dezvoltă niciun fel de simptome şi mai puţin de 1% dezvoltă probleme neurologice precum encefalită sau meningită.

''Din toate formele posibile de boală cauzată de acest virus, rata de mortalitate în grupele de risc, cu precădere persoanele vârstnice cu patologie asociată, este în medie de 4%. Incidenţa formelor grave şi a decesului este extrem de redusă. Nu suntem într-o situaţie gravă care să cauzeze îngrijorarea populaţiei'', a explicat oficialul MS.

Sursa: AGERPRES

×