x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate FRUCTELE de vară şi EFECTELE multiple asupra stării de sănătate

FRUCTELE de vară şi EFECTELE multiple asupra stării de sănătate

10 Aug 2013   •   13:32
FRUCTELE de vară şi EFECTELE multiple asupra stării de sănătate

Apa rămâne sursa primară de hidratare, mai ales în timpul verii, însă hrana solidă reprezintă şi ea o sursă importantă de lichide, mai ales în cazul fructelor întregi, care sunt compuse din cel puţin 85% apă. Acest procent poate să depăşească 90% în cazul perelor, al pepenilor galbeni şi al pepenilor verzi.

"Vedetele" verii, fructele prezintă numeroase avantaje nutriţionale. Ele sunt bogate în nutrimente esenţiale pentru buna funcţionare a organismului: vitamine, antioxidanţi, minerale şi oligoelemente.

Ele conţin şi fibre, care favorizează digestia şi încetinesc absorbţia zahărului adus în organism chiar de fructul în sine, în timp ce alte alimente bogate în zahăr sunt de obicei digerate rapid, în partea superioară a intestinului.

Pe de altă parte, saţietatea este astfel favorizată, fapt care întârzie apariţia senzaţiei de foame. Alegând produse din fermele bio sau prin spălarea fructelor, este posibilă păstrarea cojii, bogată la rândul ei în elemente benefice, eliminând în acelaşi timp expunerea la acţiunea dăunătoare a pesticidelor, arată un studiu publicat de Le Figaro şi preluat de Mediafax.ro.




 


 

×