x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate La ce pericole te expune statul prelung la calculator

La ce pericole te expune statul prelung la calculator

31 Oct 2017   •   19:14
La ce pericole te expune statul prelung la calculator

Statul foarte mult la calculator poate avea efecte negative asupra sănătății coloanei tale vertebrale, în special asupra zonei cervicale, scrie clicksanatate.ro.

Astfel că, numărul cazurilor de hernie de disc cervicală sunt în creștere, tot mai multe persoane acuzând dureri atât la nivel cervical cât și lombar.
 
Atunci când stai la birou, nu te mai concentrezi asupra poziției coloanei vertebrale și ai tendința să adopți poziții vicioase precum aplecatul foarte mult spre calculator ce atrage o curbură anormală a coloanei și favorizează totodată și apariția problemelor la nivel ocular. Lipsa mișcării la cel puțin 30 de minute de stat pe scaun este un alt factor ce contribuie la tasarea vertebrelor.
Nu orice durere cervicală înseamnă prezența unei hernii
Medicul chirurg turc Cenk Ermol, specialist în neurochirurgie al Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia, afirmă faptul că durerile cervicale apar mai ales la persoanele cu un volum mare de muncă mai ales în fața calculatorului, însă totodată afirmă și faptul că nu orice durere la nivel cervical este cauzată de hernierea unui disc din zona respectivă.

×