x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Masajul coloanei

Masajul coloanei

04 Apr 2005   •   00:00

  • de ANDRADA FLORIA
  • TERAPII ALTERNATIVE
  • Ati simtit vreodata ca pozitia dreapta a corpului nu mai este foarte usor de mentinut? Va indreptati, dar nu puteti mentine aceasta pozitie mai mult de 3-4 minute, pentru ca e mai comod sa stati cu umerii aplecati in fata?

    Cauzele sunt afectiunile coloanei vertebrale, foarte frecvente mai ales la cei care duc o viata sedentara. Insa durerile de spate nu sunt singurele consecinte ale problemelor de la nivelul coloanei vertebrale. Dr. Maria Kant, kiropractician la cabinetul medical Santa Vita, considera ca "majoritatea afectiunilor organismului sunt legate de o coloana vertebrala cu probleme. Restabilind pozitia coloanei, putem inlatura durerile si readuce la normal functiile organelor. Si sistemul endocrin, si sistemul circulator, si cel nervos, toate depind de echilibrul coloanei vertebrale".

    "Important de retinut este ca problemele coloanei intervin in viata omului inca din copilarie. De la 4-5 ani apar semne ale traumatizarii coloanei, insotite de simptome: agitatie, plans in timpul noptii", indica dr. Maria Kant. Kiropracticianul avertizeaza parintii ca, daca nu isi incurajeaza copiii sa faca multa miscare, afectiunea se poate agrava.

    Impreuna cu fiul sau, dr. Alexandr Pautov, dr. Maria Kant practica un complex de proceduri care au ca scop vindecarea afectiunilor coloanei si imbunatatirea starii generale a pacientilor. Sedintele se fac consecutiv, timp de 10 zile. Pacientii trebuie sa vina la masaj dupa ce au mancat, pentru ca in timpul tratamentului au loc arderi care duc la scaderea glicemiei. Dupa cele 10 sedinte se face o pauza de o luna si jumatate-doua, apoi, daca este nevoie, se reia seria de 10 sedinte. De obicei, 10 sedinte sunt de ajuns.

    Mai intai se face o consultatie pentru stabilirea deficientei coloanei vertebrale. Terapia incepe cu un masaj reflexogen, reasezandu-se vertebrele prin terapie manuala. In al doilea rand, un rol important il are bioterapia pentru reechilibrarea energetica a corpului.

    Insomniile, anxietatea, starile depresive si stresul se pot vindeca prin meloterapie.

    Bioptron terapia, realizata printr-un aparat ce produce o lumina polarizata fara ultraviolete, ajuta la reglarea circulatiei si resoarbe inflamatia din regiunea afectata a coloanei.

    "La noi apeleaza oameni cu tot felul de suferinte. O durere care vine de la o vertebra poate sa se rasfranga undeva in zona abdomenului si sa determine pacientul sa creada ca sufera de o cu totul alta boala."

    SFATUL MEDICULUI
    Pentru mentinerea sanatatii coloanei vertebrale sunt recomandate cateva masuri. Efectuarea de exercitii fizice tintit pentru coloana vertebrala. Se poate apela si la fizioterapie. Este necesar sa respectam orele de odihna, sa avem stil alimentar echilibrat, sa eliminam stresul, sa ne autoeducam si sa ne controlam emotiile. Gandirea negativa trebuie eliminata. Ne vom odihni intr-un pat "tare" si pe o perna mica. In cazul aparitiei durerilor de cap trebuie sa ne intindem in pat, sa nu suprasolicitam regiunea cervicala, sa nu miscam brusc gatul si capul. Este necesar mai ales sa evitam aplecarea si ridicarea capului.

    Este bine ca o data sau de doua ori pe an sa se faca relaxoterapie si kiroterapie. Sa nu uitam: cu cat boala este tratata mai din timp, cu atat cresc sansele de a evita complicatiile, iar recuperarea este mai rapida.
    ×
    Subiecte în articol: coloanei