x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Nou instrument de diagnostic pentru infecțiile urinare

Nou instrument de diagnostic pentru infecțiile urinare

de Magda Bucur    |    28 Sep 2015   •   13:22
Nou instrument de diagnostic pentru infecțiile urinare
Sursa foto: Photographer: B-D-S/Piotr Marcinski - Fotolia

Infecțiile urinare sunt provocate de bacterii și se numără printre cele mai frecvente tipuri de infecții la nivel mondial.
Totodată, pentru că se tratează cu antibiotice, adesea prescrise fără confirmarea unei antibiograme, sunt unul dintre principalele motive pentru care unele bacterii devin rezistente la antibiotice. Acest lucru se întâmplă pentru că testele care arată la ce antibiotice sunt sensibile bacteriile durează mult, iar medicii sunt uneori nevoiți să trateze infecțiile până vin rezultatele. Un test inovativ, prezentat de cercetătorii de la Universitatea Anglei de Est (UEA) la San Diego, ar putea schimba lucrurile. Testul, de mărimea unui stick USB, poate depista bacteriile din probele de urină de patru ori mai repede decât testele care se fac în prezent. Cu cât tratamentul este adecvat tipului de bacterie mai repede, cu atât cresc șansele pacientului să se vindece mai repede, spun medicii.
Un astfel de test este benefic pentru că rezistența bacteriilor la antibiotice este în creștere. Totuși, testul funcționează doar pe probele de urină în care con-centrația de bacterii este mare
 

×
Subiecte în articol: infectii urinare