x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Oamenii sunt tot mai încrezători în vaccinurile anti COVID-19

Oamenii sunt tot mai încrezători în vaccinurile anti COVID-19

01 Mar 2021   •   12:53
Oamenii sunt tot mai încrezători în vaccinurile anti COVID-19

Populația din mai multe țări ale lumii sunt tot mai încrezătoare în vaccinurile anti COVID-19, arată un studiu Kekst CNC, transmite AFP. Cercetarea a fost realizată în șase state, respectiv Franţa, Marea Britanie, Germania, Japonia, Statele Unite şi Suedia.

Prin urmare, 59% dintre francezi vor să se imunizeze sau au făcut deja acest lucru, comparativ cu 40% în decembrie 2020. Totodată, 76% dintre suedezi vor acest lucru, față de 51%, la sfârșitul anului trecut. Cel mai mare procent este însă al britanicilor, 76% dintre aceștia vor  să se imunizeze, raportat la 65% în ultima lună din 2020.

În același timp, participanții la sondaj și-au exprimat nemulțumirea față de campaniile de vaccinare din țările lor.  Astfel, doar 32% dintre americani, 22% dintre francezi și 20% dintre suedezi sunt satisfăcuți de modalitatea de imunizare decisă de autorități.

Aceștia consideră că cea mai eficientă campanie de vaccinare este în Israel, unde jumătate din populație a primit cel puțin o doză, urmat de Marea Britanie.

Totodată, majoritatea respondenților doresc menținerea măsurilor de prevenție. 60% dintre britanici preferă limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 înainte de protejarea economiei, 50% dintre japonezi și 47% dintre germani și suedezi. Doar francezii consideră relansarea economiei o prioritate.

Majoritatea oamenilor se opun organizării Jocurilor Olimpice la Tokyo, amânată pentru acest an. Printre aceștia sunt și japonezii, doar 16% dintre ei dorind ca evenimentul să se desfășoare în 2021.

Sondajul a fost realizat timp de 10 ziile în luna februarie, pe eşantioane reprezentative de 1.000 de adulţi din fiecare ţară. 

×
Subiecte în articol: vaccin COVID