x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Operaţia care a ucis-o! A vrut să fie o mireasă suplă, dar a ajuns în mormânt

Operaţia care a ucis-o! A vrut să fie o mireasă suplă, dar a ajuns în mormânt

18 Aug 2016   •   12:46
Operaţia care a ucis-o! A vrut să fie o mireasă suplă, dar a ajuns în mormânt
Sursa foto: oradesibiu.ro

Crina Maria Răcean, o femeie în vârstă de 45 de ani, din Sibiu, a murit cu zile, la sfârşitul lunii trecute, la spitalul judeţean din oraş, după ce iniţial fusese supusă unei operaţii de micşorare a stomacului, pentru a slăbi, la o clinică privată din Arad.

Familia acesteia îl acuză pe medicul care a operat-o de malpraxis, iar Colegiul Medicilor Arad s-a sesizat şi a început o anchetă.

Doctorul i-a spus că nu sunt riscuri, i-a spus că sută la sută va fi o operaţie cu succes, deşi ea avea un picior unde circulaţia era zero, dar şi un ulcer varicos

"Luni dimineaţa, în 25 iulie, s-a internat, marţi dimineaţa a operat-o şi joi dimineaţa a externat-o. A început să se simtă rău de pe drum, de la Arad spre Sibiu. Ea a sperat că va fi bine, a vorbit cu doctorul la telefon, a luat calmante, dar sâmbăta, pe 30 iulie, a chemat salvarea şi a adus-o aici la spital la Sibiu şi a fost operată imediat”, a declarat Codruţa Oprean, o verişoară a femeii decedate, pentru tribuna.ro.

Tatăl femeii decedate crede că medicul din Arad a avut interesul să ia banii (aproximativ 4.000 de euro) şi că nu şi-a făcut meseria cum ar fi trebuit, iar acum vrea ca acesta să plătească. “După părerea mea cea mai mare greseala a fost făcută de doctorul de la Arad. (..)  Nu si-a facut datoria cum trebuie. Nu e posibil să externezi dupa doar doua zile un bolnav operat. (..) Nu i-a dat tratamentul care trebuie. Nu trebuia sa o elibereze din spital. Vreau sa se faca dreptate si sa plateasca. Nu exista un pret pentru viata ficei mele care a murit…”, a spus Răcean Petru, tatăl femeii decedate, pentru oradesibiu.ro.

Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Constantin Roşca, a declarat că femeia a venit în UPU şi s-a luat decizia de a se reinterveni chirurgical: "Pacienta a ajuns la finalul lunii trecute cu o stare de peritonită secundară unei rezecţii gastrice efectuate în Arad. Din păcate, pe fondul durerii, pe fondul sindromului febril s-a impus o internare de urgenţă pe secţia chirurgicală pentru a fi reevaluată, s-a reintervenit chirurgical şi s-a continuat tratamentul. Peritonita impune o gravitate severă pentru că riscurile sunt majore, nedrenată la timp, neintervenit chirurgical la timp se ajunge la decesul pacientului”.


Pasul de la bucurie la tragedie

Crina Răcean lucra de mai mulţi ani în Germania, ea fiind cea care sprijinea financiar familia din Sibiu, unde mai avea o soră bolnavă.

În ultimele luni se îngrăşase foarte mult şi luase hotărârea să se opereze pentru a nu fi văzută de neamurile din Sibiu în acel mod, mai ales că urma să se mărite în curând.

Cunoscuse, recent, un cetăţean german şi abia aştepta să îmbrace rochia de mireasă, doar că ar fi vrut să fie mai suplă în momentul în care va spune DA...

A căutat pe internet şi a găsit acea clinică privată din Arad, unde credea că îşi va îndeplini visul. De aici şi până la o tragedie n-a fost decât un pas!

VIDEO: oradesibiu.ro / youtube.com

×