x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Renunţă la apa minerală! Riscurile pe care le prezintă

Renunţă la apa minerală! Riscurile pe care le prezintă

17 Iul 2017   •   12:41
Renunţă la apa minerală! Riscurile pe care le prezintă

Apa carbogazoasă este plăcerea vinovată a persoanelor cu un stil de viaţă sănătos şi încercarea de a adera la o viaţă sănătoasă a persoanelor care nu duc cel mai sănătos stil de viaţă. În realitate, apa carbogazoasă nu este cea mai înţeleaptă alegere, după cum notează indy100.

Acidul pe care îl simţim vine din adăugarea de dioxid de carbon ţinut sub presiune, fapt ce rezultă în apă cu un conţinut slab de acid carbonic.

Adam Thorne, un dentist din Londra de pe Harley Street, a afirmat că efectele secundare ale apei carbogazoase sunt destul de alarmante. “Cei mai mulţi oameni habar n-au că apa carbogazoasă este extrem de acidă, are pH3, raportat la nivelul de aciditate. Bulele erodează smalţul dinţilor, iar în timp apa carbogazoasă poate duce la dureri dentare şi îngălbenire.”, a spus Adam Thorne.

“Ştim că băuturile acidulate consumate în mod frecvent pot cauza eroziunea smalţului dinţilor. Aditivii de aromă prezenţi în multe ape carbogazoase le fac să fie acide, iar aceste arome trebuie să fie percepute ca având potenţial eroziv.

Aroma, şi nu carbonatarea, este cea care scade pH-ul (creşte aciditatea) la un nivel cu potenţial eroziv pentru smalţul dentar.

Studiile de laborator au arătat că apa fără arome, carbogazoasă sau nu, are un potenţial eroziv foarte scăzut şi nu reprezintă un risc pentru smalţul dentar.”, a spus un purtător de cuvânt al Asociaţiei Dentare Americane, Edmond R. Hewelett.

În plus, Edmond R. Hewelett ne sfătuieşte să avem moderaţie când consumăm apă aromată, iar, în ceea ce priveşte apa carbogazoasă, Hewlet recunoaşte că nu au fost făcute suficiente studii referitoare la efectele ei adverse.

 

×
Subiecte în articol: apa minerala smalt dentar riscuri