x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate România știrbă: peste un sfert din populație nu mai are niciun dinte în gură

România știrbă: peste un sfert din populație nu mai are niciun dinte în gură

17 Noi 2017   •   21:20
România știrbă: peste un sfert din populație nu mai are niciun dinte în gură

Peste 500 de stomatologi români şi străini dezbat cele mai noi descoperiri în implantologie, în cadrul celei de-a IV-a ediţii a SKY Fast&Fixed Forum, care se desfăşoară în perioada 17-18 noiembrie, la Timişoara, în condiţiile în care peste un sfert din populaţia României are edentaţie totală. 

''Edentaţia totală (lipsa dinţilor, n.r.) ar putea deveni o afecţiune ce va ţine de domeniul trecutului, cercetarea ştiinţifică medicală stomatologică, tratamentele inovative, tehnologia şi echipamentele medicale de ultimă oră demonstrând în secolul XXI că stomatologia contemporană îmbunătăţeşte substanţial calitatea vieţii unui pacient cu deficienţe dentare'' , declarat vineri dr. Florian Obădan, organizatorul evenimentului. 

Statisticile arată că o treime dintre românii care ajung la medicul stomatolog prezintă o edentaţie accentuată, în schimb ce mai mult de un sfert din populaţia totală a României, în special cea din mediul rural, suferă de o edentaţie totală, poziţionând ţara noastră în topul statelor care înregistrează cele mai grave şi accentuate probleme dentare din Europa. 

Medicii au subliniat că principalii factori de risc - fumatul, alimentaţia, poluarea - sunt coroboraţi cu nivelul de trai scăzut, al educaţiei medicale deficitare şi, totodată, cu o igienă dentară precară sau inexistentă, la care se adaugă neprezentarea periodică la medicul dentist. 

''Totuşi, pentru pacienţii care prezintă o edentaţie parţială sau totală şi care se prezintă la medic, tratamentul cu implant dentar, recent şi de tip fast&fixed (în aceeaşi zi) reprezintă astăzi soluţia revoluţionară stomatologică care îmbunătăţeşte substanţial calitatea vieţii acestor pacienţi, iar în România se înregistrează constant o creştere a interesului pacienţilor faţa de tratamentele cu implanturi dentare'', au punctat stomatologii. 

Manifestarea este dedicată în special încercării imediate a implanturilor dentare, numărul participanţilor, dar şi al temelor dezbătute fiind o dovadă în plus a interesului tot mai mare faţă de sănătatea dentară a populaţiei. 

Stomatologii susţin că incidenţa edentaţiei parţiale sau totale este din ce în ce mai mare în rândul populaţiei datorită lipsei unei educaţii medicale coerente în prevenţia dentară. 

Principalele teme dezbătute în cadrul celui mai mare forum românesc dedicat exclusiv stomatologiei şi în mod direct tratamentelor cu implant dentar privesc importanţa medicului stomatolog în viaţa cotidiană, dar şi cele mai noi tehnici şi abordări în tratamentul dentar. La eveniment participă stomatologi din Germania, Italia, Portugalia, Grecia, Spania, Bulgaria, Republica Moldova, India şi România. AGERPRES 

×