x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Sănătatea inimii cu alune. Reţetă de viaţă lungă: 30 de grame de alune pe săptămână, neapărat crude

Sănătatea inimii cu alune. Reţetă de viaţă lungă: 30 de grame de alune pe săptămână, neapărat crude

de Magda Marincovici    |    03 Mar 2015   •   22:40
Sănătatea inimii cu alune. Reţetă de viaţă lungă: 30 de grame de alune pe săptămână, neapărat crude

Alunele, consumate în cantităţi rezonabile, pot să ne pună la adăpost de bolile cardiovasculare şi să reducă riscul de deces prin aceste afecţiuni. Este concluzia unui studiu publicat recent în Journal of the American Medical Association, Internal Medicine. Acest studiu a fost efectuat pe un lot de peste 70.000 de americani, albi şi negri, şi pe un lot de 130.000 de chinezi. Majoritatea participanţilor la acest studiu aparţineau categoriilor socio-economice modeste.  “În studiul nostru, am constatat că a mânca alune poate reduce, în general, mortalitatea şi,în special, rata de deces, consecinţă a bolilor cardiovasculare, explică Hung Lui, epidemiolog la Universitatea Vanderbilt, principalul autor al studiului. Avantajele consumului de alune sunt valabile atât la femei, cât şi la bărbaţi, indiferent de grupul etnic căruia îi aparţin, precizează autorul studiului. 

Trebuie subliniat că studiul pledează pentru cantităţi rezonabile de alune, respectiv 30 de grame pe săptămână. Această cantitate ar fi suficientă pentru a ne feri de suferinţe cardiovasculare severe. Explicaţia vine de la autorii studiului. Alunele sunt bogate în nutrienţi şi conţin acizi graşi nesaturaţi, fibre, vitamine şi antioxidanţi, elemente extrem de utile pentru buna funcţionare a sistemului cardiovascular.

În acelaşi timp, alunele sunt considerate un fel de elixir al tinereţii, graţie vitaminei E care protejează perfect celulele epidermei. Persoanele care consumă câteva alune zilnic au pielea mai întinsă şi mai luminoasă. Dar pentru a beneficia de toate aceste avantaje este bine să reţinem că alunele trebuie mâncate neapărat crude. Chiar dacă sunt mai gustoase prăjite şi sărate, la temperaturi înalte, alunele pierd din zestrea valoroasă de nutrienţi. În plus, adaosul de sare abia că poate mări riscul de hipertensiune, iar prin prăjire, din cauza carbohidraţilor, alunele au un indice glicemic mare, contribuind la luarea rapidă în greutate. 

 

 

×
Subiecte în articol: reteta cu alune