x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Sfatul medicului. Când putem apela la remediile homeopatice?

Sfatul medicului. Când putem apela la remediile homeopatice?

19 Mai 2015   •   18:52
Sfatul medicului. Când putem apela la remediile homeopatice?
Sursa foto: Goodshoot/Getty Images/Goodshoot RF

Deși puternic contestată, homeopatia s-a răspândit în lume, iar în Marea Britanie familia regală o susține, beneficiind de serviciile ei încă din 1843. Acolo, peste 40% dintre medici îndrumă pacienții înspre homeopatie.

Prepararea remediului homeopatic presupune diluarea principiului activ al plantei, insectei, scoicii etc. din care se extrage și dinamizarea acestuia, potențându-i astfel acțiunea specifică.

De aceea veți întâlni la farmaciile specializate, după numele remediului, o cifră, de exemplu ARNICA 7 CH, care arată de câte ori a fost făcut acest lucru, CH însemnând „centezimale Hahnemann” (n.r. - de la Samuel Hahnemann, întemeietorul homeopatiei). Și pentru că tot am dat acest exemplu, e bine să știți că se folosește ARNICA 7CH în durerile musculare, după un efort fizic, antrenament prelungit, după un traumatism mecanic oricât de minor cu vânătăi dureroase și senzația ca și cum ar fi fost tot corpul bătut, inclusiv în fracturi și supurații. În popor, planta se mai numește „Carul zânelor” și se folosește și în hemoragii ale ochiului ori în furunculoze.

Pentru că a început vremea caldă și mergem la grătar, unde, poate, facem sport și poate facem o entorsă, e bine să știm și despre RUTA, tot în diluție mică, 5 sau 7 CH, pentru senzația de zdrobire ca după o cădere, sau o bătaie, inclusiv în luxații cu dislocări, durere cu agitație. Spasmele ochilor, încordarea prin solicitarea intensă a vederii, mai ales la calculator, la lumină slabă, își găsește o rezolvare cu acest remediu, mai ales dacă se adaugă și durerile de spate, care se calmează prin poziția culcat.

Dr. Ruxandra Constantina
 

×