x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Simptome care îţi dovedesc că nu eşti potrivit pentru o dietă vegetariană sau vegană

Simptome care îţi dovedesc că nu eşti potrivit pentru o dietă vegetariană sau vegană

20 Sep 2017   •   16:20
Simptome care îţi dovedesc că nu eşti potrivit pentru o dietă vegetariană sau vegană

Într-un efort de a-ţi îmbunătăţi sănătate şi de a pierde în greutate, apelezi la dieta vegetariană sau vegană. Însă, de ce nu te simţi fantastic, precum orice vegan sau vegetarian? Mai multe studii au arătat că dietele vegetariene sau vegane pot scădea riscul de boli de inimă, diabet sau cancer. Cu toate acestea, dietele vegetariene pot duce şi la o senzaţie mai puţin plăcută, scrie Prevention.

Iată câteva simptome care îţi dovedesc că nu eşti potrivit pentru o reţetă vegetariană sau vegană:

Nu ai niciodată suficient timp să-ţi plănuieşti sau să-ţi pregăteşti masa

Dacă eşti consumator de carne, întotdeauna o să găseşti o mâncare acceptabilă pe care să o mănânci pe fugă, dacă nu ai suficient timp. Însă, opţiunile pentru vegetarieni sau vegani, sănătoase, sunt mai limitate. Astfel, vei sfârşi consumând patiserie.

Te simţi balonat

Fructele şi legumele conţin fibre care pot scădea riscul de a face boli cronice, însă pot duce şi la senzaţia de balonare. Pentru a scăpa de acest disconfort, încearcă să consumi mai multă apă.

Te îngraşi

Desigur, dacă devii vegetarian sau vegan, poţi pierde în greutate. Cu toate acestea, alimentele vegetariene sau vegane nu sunt tot timpul sărace în calorii. În plus, oamenii care mănâncă sănătos consideră c pot mânca şi mult fără să se îngraşe, însă acest lucru nu este adevărat.

Eşti obosit tot timpul

Nu există o mare varietate de plante bogate în fier şi vitamina B12, doi nutrienţi implicaţi în producerea de energie.

Nu eşti un mare fan al fructelor şi legumelor

Dacă vrei să fii vegetarian, însă vei opta doar pentru paste sau chipsuri, nu este o idee prea bună. Dacî sari peste alimentele importante într-o astfel de dietă, nu vei avea nimic de câştigat.

Consumi “carne falsă”

Consumul ocazional de tofu nu este mare lucru, însă astfel de alimente tind să fie mult mai procesate şi cu o cantitate foarte mare de sare, zahăr şi arome artificiale. Dacă îţi doreşti o dietă vegetariană sau vegană trebuie să te concentrezi pe fructe şi legume şi să renunţi la ideea de a consuma carne, chiar dacă este “falsă”.

Îţi e foame la o oră după ce mănânci

Dacă mesele la care nu este carne nu te fac să te simţi sătul, înseamnă că dietele vegetariene sau vegane nu sunt pentru tine. În plus, durează mai mult ca alimentele bogate în proteine să fie digerate, de aceea vei avea senzaţia de saţietate pentru mai mult timp. Dacă îţi doreşti să fii vegetarian, optează pentru un iaurt la fiecare masă.

×
Subiecte în articol: dieta vegetarieni vegani