x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Sub 40% din populația lumii vaccinată anti COVID-19. OMS arată cine sunt vinovații

Sub 40% din populația lumii vaccinată anti COVID-19. OMS arată cine sunt vinovații

28 Dec 2021   •   13:49
Sub 40% din populația lumii vaccinată anti COVID-19. OMS arată cine sunt vinovații

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu și-a atins obiectivul de a vaccina anti COVID-19 peste 40% din populaţia lumii până la sfârşitul anului 2021. Motivul principal vine de la campaniile de vaccinare din Africa, scrie DPA.

Astfel, din cele 194 de state membre ale organizației, 40 nu au reușit să imunizeze 10% din populație, astfel că OMS acuză statele dezvoltate că acumulează stocuri mari de vaccinuri

La nivel mondial au fost administrate peste 8,6 miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID-19, cele mai multe în țările bogate. Acestea  sunt criticate că nu au sprijinit distribuirea lor echitabilă prin intermediul COVAX. Până săptămâna trecută, COVAX a distribuit 722 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 în ţările sărace.

În Germania au fost administrate circa 171 de doze de vaccinuri la 100 de locuitori, în Madagascar însă este sub 2,7%, iar în Republica Democrată Congo este de 0,32%. 

Mai multe state occidentale au promis donarea a peste un miliard de doze dar acest lucru nu s-a întâmplat deși multe vor expira în următoarele săptămâni. 

×
Subiecte în articol: oms vaccinuri COVID