x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Substanțele care îți cresc masa musculară

Substanțele care îți cresc masa musculară

24 Oct 2017   •   16:17
 Substanțele care îți cresc masa musculară

Nu doar proteinele îți asigură sănătatea musculară, ci și alte nutritmente despre care poți afla în cele ce urmează, scrie clicksanatate.ro.

Calciu

Un mineral care menține sănătatea oaselor, calciul păstrează puternică și musculatura. De fapt, calciul este important pentru buna funcționare a mușchilor. Calciul este implicat în procesul de realizarea a contracțiilor musculare. De aceea, ai nevoie de 1000-1300 mg de calciu pe zi.

O cană cu lapte acoperă o pătrime din necesarul zilnic de calciu. Restul îl poți lua din pește gras, verdețuri, legume verzi.

Vitamina D

Asemănătoare calciului, vitamina D este necesară pentru oase, dar și pentru musculatură. Carența de vitamina D este corelată și cu afecțiuni ale mușchilor sau cu o sănătate musculară precară.

Este un tip de carență vitaminică frecventă la copii. Cu toate acestea, se manifestă și la adulți. Indiferent de vârsta pe care o ai, în sezonul rece ai nevoie de mai multă vitamina D procurată din alimentație și suplimente.

Cele mai bune surse de vitamina D sunt ciupercile, peștele gras, gălbenușurile.

Zinc

Ai nevoie de zinc pentru o imunitate bună, dar și pentru a avea o musculatură puternică, pentru ca aceasta să se refacă mai repede după ce ai depus efort fizic. Corpul folosește zincul pentru a sintetiza proteinele la nivel muscular.

×
Subiecte în articol: muschi masa musculara calciu Vitamina D