x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Tot ce trebuie să știi despre insulină

Tot ce trebuie să știi despre insulină

15 Sep 2017   •   17:20
 Tot ce trebuie să știi despre insulină

Tratamentul cu insulină este o modalitate prin care se poate ține sub control nivelul glucozei în sânge. Un hormon secretat de anumite celule aflate în pancreas, insulina participă la metabolizarea glucidelor, mai bine spus, este hormonul implicat în metabolismul glucidelor, care ține nivelul de glucoză din sânge sub control pentru ca astfel organismul să nu sufere modificări, scrie clicksanatate.ro.

Când vine vorba despre insulină sunt oameni care se luptă ani de zile cu diabetul zaharat de tip 2 pentru a nu ajunge să-și injecteze insulină, și alții pentru care chiar și o singură doză este vitală.

Un hormon și în același timp o proteină produsă de celulele beta ale pancreasului, insulina ajută la mutarea glucozei din sânge la celulele ce folosesc glucoza pentru a produce energie. În plus transportă aminoacizii în celule pentru ca acestea să producă proteinele necesare pentru intensificarea depozitării grăsimilor.

Când este nevoie de insulină

Insulina face parte din organismul uman, însă sunt cazuri în care pancreasul ori produce prea multă insulină și organismul nu are ce să facă cu ea, ori produce prea puțină și atunci este necesar tratamentul injectabil cu insulină, acesta fiind cazul diabeticilor de tip 1.

În cazul diabetului de tip doi, valoarea glicemică poate fi ținută sub control cu ajutorul tratamentului medicamentos, însă chiar și așa există cazuri în care este necesară administrarea de insulină.

×
Subiecte în articol: insulina diabet