x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Tratament cu aer pur

Tratament cu aer pur

28 Feb 2005   •   00:00

TERAPII ALTERNATIVE
Terapia cu energie este un nou tip de tratament, care utilizeaza ca element principal oxigenul din aer. Metoda are ca intermediar intre mediul extern si corpul uman un aparat care are capacitatea de a creste concentratia de oxigen ce patrunde in plamani.
OANA VATASELU, ANDRADA FLORIA

Aceasta terapie consta in inhalarea, cu ajutorul unui aparat, a unei cantitati mai mari de oxigen, pacientul avand senzatia ca poate respira mai usor si ca primeste mai mult aer. Principiul pe care a mers cercetatorul german Jorg Klemm, cel care a descoperit terapia cu energie, este acela ca mai mult oxigen inhalat duce la o mai buna regenerare a celulelor corpului. Iar consecintele regenerarii celulelor sunt multiple si benefice intregului organism.

10 sedinte

Spre deosebire de alte terapii alternative, tratamentul cu oxigen nu are contraindicatii de nici un fel. Nu are efecte secundare, nu necesita un regim alimentar special si nici macar nu exclude tratamentul medicamentos stabilit de medic. O serie de cel putin 10 sedinte de inhalare a aerului oxigenat imbunatateste starea generala a organismului, unele efecte putand fi simtite imediat. Dupa primele conectari la aparat, pacientul are un somn mai linistit, oboseste mai greu, iar stresul zilnic este resimtit mai putin. Deoarece creierul este mai bine oxigenat, performantele psihice cresc, iar capacitatea de concentrare este mai mare. Pe de alta parte, oxigenul concentrat actioneaza benefic si asupra ochilor. Astfel, dispare senzatia de incetosare a privirii. Folosirea acestui aparat permite si o buna functionare a inimii, deoarece oxigenul dizolva grasimile nocive.

Tehnica de import

La noi exista doar o clinica unde se utilizeaza terapia cu energie, tehnica fiind importata din Germania. "Trebuie retinut ca efectele profunde ale terapiei nu sunt imediate, nici miraculoase. Senzatia pe care o simt pacientii in urma unei sedinte poate fi comparata cu o plimbare la marginea padurii sau cu o ora de alergare", considera Ioan Stanescu, unul dintre cei care practica terapia cu energie in Romania. O singura conectare la aparatul care ne invata cum sa respiram mai bine dureaza intre 5 si 15 minute, in functie de starea de confort individuala. Pretul unei sedinte este de 2 si 3 euro.
×