x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vaccinarea anti COVID-19 cu Johnson & Johnson va continua în SUA

Vaccinarea anti COVID-19 cu Johnson & Johnson va continua în SUA

24 Apr 2021   •   14:10
Vaccinarea anti COVID-19 cu Johnson & Johnson va continua în SUA

Vaccinarea cu tratamentul anti-COVID-10 dezvoltat de Johnson & Johnson va continua în SUA, potrivit recomandărilor autorității pentru sănătate. Acesta a fost suspendat pe 13 aprilie după semnalarea unor cazuri rare de tromboză, scrie AFP.

Serul este recomandat populaţiei adulte, după cum apreciază un grup reunit la cererea Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC). Directorul CDC, Rochelle Walensky, va lua decizia finală.

Vaccinul a fost administrat la 7,98 milioane de persoane din SUA. Din 3,99 milioane de femei vaccinate, 15 au dezvoltat cazuri severe de cheaguri de sânge și trei au murit. Totodată, dintre acestea, 13 femei aveau sub 50 de ani, iar două între 50 și 64 de ani. 

Medicamentul Johnson&Johnson este în doză unică, poate fi depozitat în frigidere, are un cost relatv scăzut și poate ajunge astfel la categoriile sociale mai vulnerabile. 

Eficiența acestuia este de 66% în prevenirea formelor moderate și severe de COVID-19, după cum arată studiile clinice efectuate pe circa 40.000 de persoane de peste18 ani în mai multe ţări.

 

×
Subiecte în articol: vaccin COVID johnson sua