x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 10 motive sănătoase ca să mănânci ciocolată, Află cum te poate ajuta să îți prelungești viața

10 motive sănătoase ca să mănânci ciocolată, Află cum te poate ajuta să îți prelungești viața

31 Dec 2014   •   16:31
10 motive sănătoase ca să mănânci ciocolată, Află cum te poate ajuta să îți prelungești viața

Îți amintești când părinții îți spuneau în copilărie că ciocolata nu face bine, că îngraşă şi că strică dantura? Astăzi cercetătorii o recomandă. Dar nu orice fel de ciocolată! Ciocolata neagră este recunoscută acum pentru efectele benefice asupra sănătăţii, fiind mai eficientă chiar şi decât unele medicamente. Formată din cacao, în proporţie de 80-90%, unt de cacao şi zahăr, ciocolata neagră sau amăruie nu conţine deloc lapte sau lapte praf, dar este bogată în vitaminele A, B1, B2, C, D şi E însă are şi un conţinut ridicat de minerale, precum potasiu, magneziu, fier, calciu şi sodiu.

Ciocolata neagră este, deci, un desert excelent, foarte gustos, dar şi foarte sănătos. Cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele care mănâncă zilnic ciocolată neagră (maximum 30 de grame pe zi) sunt expuse mai puţin la apariţia diverselor boli şi, în medie, pot să-şi prelungească viaţa cu un an.

1. Împotriva cancerului
Ciocolata neagră este un adevărat depozit de antioxidanţi. Aceştia protejează celulele de toxine şi reduc riscul apariţiei celulelor cancerigene. Astfel, cu cât batonul de ciocolată conţine mai multă cacao, cu atât numărul de antioxidanţi este mai mare. 

Citește continuarea AICI.


×
Subiecte în articol: felicia