x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 8 reguli pentru o alimentație sănătoasă

8 reguli pentru o alimentație sănătoasă

23 Mai 2014   •   07:48
8 reguli pentru o alimentație sănătoasă

Cateva reguli simple de alimentatie sanatoasa va pot imbunatati sanatatea, va ajuta sa accelerati metabolismul, sa mentineti o greutate sanatoasa, sa imbunatati functia creierului si sa va simtiti mai bine in corpul dvs.

1. Incepeti ziua cu micul dejun
Micul dejun este o parte foarte importanta. Aceasta va ajuta sa fiti mai energici si sa mentineti nivelurile normale de zahar din sange. Alegeti un mic dejun sanatos:
- Contine carbohidrati complecsi (fulgi de ovaz, cereale, fructe si legume)
- Contine o mulțime de fibre (gustari din cereale integrale, paine)
- Este bogata in proteine ( nuci, seminte, lapte de soia, iaurt, oua)
- Ofera grasimi sanatoase (nuci, seminte, ulei de masline, nuca de cocos)

2. Nu va bazati pe cafea
Cantitati mari de cafea duce la deshidratare (cafeaua este un diuretic) si creste riscul de probleme de zahar din sange. Ficatul este la statia de epurare a corpului dumneavoastra si, daca il supraincarcati, va poate aduce tot felul de boli letargie si cresterea in greutate. Incercati sa reduceti cafeaua sau chiar renunati definitiv la ea. Exista multe alternative bune cum ar fi ceaiuri de radacina de papadie (ficat purificat), ginseng (pentru tensiune), ceai verde (ajuta la concentrare) si menta (calmeaza durerile de stomac). 

3. Hidratare
Acest pas este foarte simplu, trebuie doar sa aveti mereu cu dvs o sticla de apa. Cel putin 8 pahare de apa pe zi va creste energia, reduce senzatia de foame, ajuta la descompunerea alimentelor si va tine concentrat. Cand sunteti deshidratat, corpurile de multe ori se confunda cu foamea. Nu beti apa inainte de a manca, deoarece va impiedica digestia – beti cu 20 de minute inainte si 30 de minute dupa masa.

Citeste continuarea pe RevistaFelicia.Ro






×