x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 8 remedii naturale pe bază de măceșe. Află care sunt bolile pe care le tratează

8 remedii naturale pe bază de măceșe. Află care sunt bolile pe care le tratează

15 Aug 2014   •   16:35
8 remedii naturale pe bază de măceșe. Află care sunt bolile pe care le tratează

Efectele benefice pentru sănătate ale măcesului sau „trandafirului sălbatic” sunt cunoscute incă din Antichitate. Este leacul cel mai la indemână pentru tratarea afecţiunilor renale.
Fructele de măces sunt foarte bogate in vitamina C, dar si in alte tipuri de vitamine cum ar fi vitamina A, B1, B2, P, K si acid nicotinic. De asemenea, au un conţinut bogat de zaharuri, acid citric, pectine, tanin.
Pentru persoanele aflate in convalescenţă, măcesele sunt recomandate sub formă de ceai, sirop, marmeladă si vin.

1. Ceaiul de măceșe
Ceaiul de măcese este diuretic, mărind cantitatea de urină eliminată in 24 de ore. Si, pentru că nu irită rinichii, este recomandat in bolile căilor urinare si de rinichi, ale vezicii urinare, nefrite, edeme renale si combaterea litiazei renale, pentru o cură mai indelungată.
Pe lângă efectele diuretice, ceaiului de măces ii mai sunt atribuite si alte insusiri care duc la ameliorarea si vindecarea altor boli. Astfel, prin conţinutul său ridicat de vitamina P, preparatele din măces menţin buna funcţionare a vaselor capilare, normalizând circulaţia sângelui. Ceaiul de măces este recomandat si in afecţiunile ficatului, deoarece are proprietatea de a mări secreţia biliară si intăreste organismul, fiind un bun vitaminizant.
Ceaiul se prepară din două linguri de fructe zdrobite, care se fierb timp de 10 minute intr-o jumătate litru de apă. Pentru conservarea vitaminei C se recomandă ca fructele să se introducă numai in momentul când apa incepe să clocotească. După ce se răceste, ceaiul se strecoară (nu prin strecurătoare de metal, pentru că se deteriorează calitatea vitaminei C) si se indulceste după gust. Se bea călduţ sau rece, in cursul unei zile.
Ceaiul de măcese este și un bun remediu si pentru litiazele biliare.

2. Decoctul de măceșe
.....................................................

Citește articolul integral AICI.


Te-ar putea interesa și
Cum alungăm GHINIONUL? Ce trebuie să aruncăm din casă?
Băutura Fericirii! Află rețeta și bucură-te de ea!
Rețeta miraculoasă pe bază de gelatină care „ia cu mâna” durerile de spate și de gât
Remedii naturale pentru anemie
Cum menții dorința sexuală în cuplu, pe termen lung?
Secretele sexului perfect!


 

×
Subiecte în articol: felicia terapii complementare