x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Alimentele care te scapă de insomnie

Alimentele care te scapă de insomnie

27 Mai 2016   •   18:16
Alimentele care te scapă de insomnie

Tot mai des întâlnite în ultima perioadă, tulburările de somn pot afecta în timp nu doar activitățile zilnice, ci și starea de sănătate fizică și cea psihică a persoanei. Știai că includerea anumitor alimente și băuturi în dieta zilnică te poate ajuta să scapi de insomnie, scrie clicksanatate.ro.

Lipsa somnului poate avea efecte serioase asupra organismului. Scăderea capacității de muncă și schimbările de dispoziție sunt doar două dintre acestea.

Insomnia nu trebuie ignorată, atenționează specialiștii care le recomandă persoanelor care se confruntă cu această afecțiune să își schimbe modul de viață. Iar schimbarea trebuie să înceapă mai întâi din farfurie!

Consumă cât mai des linte

Lintea face parte din familia leguminoaselor, plante al căror consum a fost asociat în toate studiile de până acum cu o acțiune bună în profilaxia unor afecțiuni cum sunt bolile cardiovasculare și diabetul.

Aliment bogat în proteine şi sărac în grăsimi, lintea aduce în organism o cantitate mare de fibre solubile și insolubile, vitamine din grupul B, mai ales folați (acid folic) și vitamina E, antioxidanți, precum și minerale (magneziu, fier și multe altele), arată specialiștii.

Valoarea nutrițională a lintei, pentru 198 grame este de 50% triptofan, substanță în lipsa căreia se poate instala insomnia, spun nutriționiștii.

×
Subiecte în articol: insomnie somn