x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare ALTERNATIVĂ - Machiaj natural

ALTERNATIVĂ - Machiaj natural

de Florina Zainescu    |    07 Oct 2008   •   00:00

Produsele de machiaj certificate ca naturale şi ecologice sunt tot mai apreciate de femeile din toată lumea. Oferta de fonduri de ten, pudre, rimeluri, farduri de pleoape şi rujuri din ingrediente prietenoase cu tenul este în creştere şi pe piaţa românească.



Produsele de machiaj certificate ca naturale şi ecologice sunt tot mai apreciate de femeile din toată lumea. Oferta de fonduri de ten, pudre, rimeluri, farduri de pleoape şi rujuri din ingrediente prietenoase cu tenul este în creştere şi pe piaţa românească.

După gamele de make-up Couleur Caramel şi Nvey Eco aduse pe piaţa românească de Natural Paris şi Rangali, magazinul Leacul din Capitală completează oferta cu produse de machiaj Lavera şi Dr. Hauschka, certificate ca naturale şi recunoscute la nivel internaţional.

Produse
Gama de produse de machiaj Dr. Hauschka comercializată la Leacul este completă: fonduri de ten în mai multe nuanţe, pudre compacte în ton (86,12 lei), pudră pulbere (91,26 lei), corectoare, mascara, eyeliner, creioane pentru conturul ochilor (53,65 lei), farduri de pleoape mono sau duo, tot felul de rujuri sau glossuri (de la 63,78 lei la 84,29 lei) şi contururi de buze asortate (53,65 lei). Acestea sunt făcute din extracte vegetale şi minerale naturale şi, pe lângă rolul "decorativ", hrănesc pielea, ajutând-o să rămână sănătoasă, proaspătă şi frumoasă. De exemplu, pudrele au ca ingredient principal praful de fibre de mătase. Proteinele din mătase au în compoziţie un aminoacid care este aproape identic cu al pielii.

În plus, mătasea are calităţi antimicrobiene şi de protecţie. Fondurile de ten sunt bogate în extracte de morcov şi uleiuri de nuci de Macadamia, Avocado şi Jojoba, iar rimelurile conţin extract de Frunze de Neem şi de ceai negru.

Şi produsele de make-up Lavera – farduri de ochi duo (51,32 lei), rujuri (42,77 lei), mascara (42,77 lei) şi creioane de contur (25,57 lei) pentru ochi şi buze – sunt certificate ca fiind 100% naturale şi conţin ingrediente bio. Nu conţin parabeni, metale grele şi alte chimicale toxice şi sunt create special pentru pielea sensibilă. De exemplu, fardurile de pleoape sunt făcute din minerale naturale, "amestecate" cu extracte de gălbenele şi Jojoba, care protejează şi hidratează pielea sensibilă din jurul ochilor, mascara este bogată în uleiuri bio hidratante de Jojoba şi trandafiri sălbatici şi este liberă de parabeni şi metale grele, iar rujurile conţin din abundenţă extracte de unt de Shea, Jojoba şi ulei de migdale bio, vitamine şi minerale naturale şi nu conţin lanolină.

Pericol
De ce sunt mai bune produsele de machiaj certificate ca naturale şi eco? Pentru că cele convenţionale conţin o grămadă de ingrediente obţinute în industria chimică – parabeni, parfumuri şi coloranţi, substanţe petrochimice – care se absorb în piele şi favorizează apariţia unor boli, de la alergii la cancer. De exemplu, 28% din rujurile convenţionale conţin ingrediente asociate cu riscul de apariţie a cancerului, precum hidroxitoluen butilat, oxid roşu de fier, nailon-6, propilenă sau chiar plumb (potrivit studiilor realizate de Environmental Working Group).

×
Subiecte în articol: naturale conţin bio