x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ananasul - 3 beneficii importante pentru sănătate

Ananasul - 3 beneficii importante pentru sănătate

de Cristina Mălășanu    |    22 Iul 2014   •   00:34
Ananasul - 3 beneficii importante pentru sănătate

Studiile atestă faptul că ananasul este un aliment extrem de necesar, datorită unui conţinut complex de minerale, vitamine si substanţe nutritive.


Cercetările mai amănunţite efectuate de antropologii americani de la Universitatea din Berkeley, California, au demonstrat că pulpa fructului de ananas conţine o serie de asa-numite principii active, adică substanţe care pot influenţa eficient unele mecanisme chimice si biologice ale organismului. Tot în pulpa de ananas se regăsesc zaharuri bazate pe levo-fructoză si substanţe cu pseudo-structură steroidă, adică asemănătoare cortizolului sau hormonilor sexuali. Aceste substanţe, regăsite în cantităţi infime, de sub 0,001mg/kg de fruct proaspăt, pot influenţa însă unele procese biochimice complexe din creier, ficat si unele glande cu secreţie de steroizi precum suprarenalele, ovarele si testiculele.

Care sunt principalele beneficii ale consumului constant de ananas?


1. Protejează ficatul
Laboratorul organismului, asa cum mai este numit ficatul de către biologi, este unul dintre organele cele mai solicitate, fiind responsabil atât de transformarea hranei în substanţe nutritive accesibile celulelor, cât si de procesele de dezintoxicare si producţie a materiei de bază pentru celulele sângelui. Substanţele active cu structură peptidică din ananas acţionează indirect asupra unor celule din ficat specializate în transformarea glucozei în substanţe de rezervă. Simpla fixare a asa-numitei peptide L12 pe unele celule din ficat poate creste eficienţa transformării mai eficiente a glucozei în grăsimi sau glicogen, atunci când glicemia este crescută. Dimpotrivă, aceleasi peptide legate de celula hepatică pot stimula mecanismul invers, adică de transformare a rezervelor în glucoză.

Ca urmare, se poate trage concluzia că cei care consumă frecvent ananas ............................

Citește articolul integral AICI

×
Subiecte în articol: felicia terapii complementare