x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Aparatul de presopunctura

Aparatul de presopunctura

00 0000   •   00:00

Pare mai degraba un costum incomod de astronaut decat un aparat capabil de beneficii pentru sanatate si pentru aspectul nostru fizic.
Cu toate acestea, doctorul Raluca Florescu de la clinica Slimart ne asigura ca aparatul este unul dintre cele mai indicate in cazul in care vrem sa scapam de kilogramele acumulate inestetic pe abdomen, coapse, picioare si brate. In plus, cu ajutorul acestui aparat, in combinatie cu altele, putem sa ne luam adio de la pielea cu aspect de coaja de portocala. Insa "principala functie a aparatului este aceea de accelerare a circulatiei sangvine si de stimulare a drenajului limfatic, prin presarea lantului ganglionar din anumiti centri limfatici", explica dr. Raluca Florescu.  

Cum actioneaza Efectul de drenaj limfatic poate fi realizat doar la nivelul picioarelor, bratelor sau abdomenului, insa cel mai indicat este ca persoana care apeleaza la aceasta metoda sa imbrace intregul costum. "Costumul special este realizat dintr-un material care nu irita pielea. El este format din doi pereti in interiorul carora se formeaza camere pneumatice separate, care se potrivesc pe diferiti centri limfatici de pe corp", arata specialistul. Cu ajutorul unui compresor la care este conectat costumul printr-o serie de furtunase, aerul este propulsat in interiorul acestor camere pneumatice. Este foarte important ca specialistul care are grija ca aparatul sa functioneze corect sa dozeze aerul in asa fel, incat sa se obtina cele mai bune rezultate. Efectul acestui aparat este asemanator celui realizat de presopunctura, deoarece aerul apasa usor, fara sa provoace dureri, pe anumiti centri: zona axilara, inghinala, in spatele genunchiului.  

Drenajul limfatic "Studii recente au demonstrat ca un drenaj limfatic adecvat asigura un corp frumos si o piele matasoasa. Limfa actioneaza ca un filtru al tesuturilor, distrugand bacteriile si ajutand la eliminarea toxinelor. Iar un drenaj necorespunzator determina invadarea tesutului subcutanat cu celule grase, ceea ce duce la inmultirea toxinelor, pierderea elasticitatii pielii si la celulita. Acest aparat de presopunctura actioneaza eficient exact impotriva acestor probleme", subliniaza medicul. Aparatul de presopunctura nu are efecte adverse, dar este contraindicat in cazul femeilor insarcinate, al persoanelor cu probleme circulatorii (flebite, tromboflebite) si daca pacientul sufera de afectiuni dermatologice.  

REZULTATE. Pentru ca rezultatele aparatului de presopunctura sa fie maxime, trebuie sa se asocieze cu utilizarea in paralel a unui vacuum (aparat anticelulitic) sau cu aparatul de electrostimulare. Astfel, se amplifica efectul anticelulitic si de tonifiere sau remodelare corporala. Primele rezultate apar dupa doua sedinte, insa un tratament complet presupune minimum zece sedinte.

×
Subiecte în articol: presopunctura