x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ardeiul iute, leacul perfect pentru toate

Ardeiul iute, leacul perfect pentru toate

27 Mai 2016   •   15:43
 Ardeiul iute, leacul perfect pentru toate

În medicina naturistă, ardeiul iute are o reputaţie excelentă; acesta fiind recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune remedii pentru numeroase afecţiuni, scrie clicksanatate.ro.

Eficient în hipertensiunea arterială

Ardeiul iute s-a dovedit a avea rezultate extraordinare în hipertensiunea arterială. Acesta curăţă arterele şi scade valorile colesterolului rău.

Cei care mănâncă ardei iute au risc scăzut să sufere un atac de cord sau un accident vascular ori de embolie pulmonară. Aşa că, ar fi bine ca ardeiul iute să nu lipsească din alimentaţia ta.

Topeşte kilogramele

Nutriţioniştii recomandă consumul de ardei iute în regimurile de slăbire. Ardeiul iute conţine capsaicina, o substanţă despre care s-a dovedit că accelerează cu peste 40% arderile din organism.

Prin acest conţinut ridicat de capsaicina, ardeiul iute rosu ajută la arderea grăsimilor din corp, reglează pofta de mâncare şi accelerează metabolismul. Şi nu doar că te scapă de grăsime, dar previne şi depunerile ulterioare de ţesut adipos excedentar.

Îmbunătăţeşte respiraţia

Dacă suferiţi de astm, bronşite cronice, sinuzite sau congestii provocate de răceală sau gripă este indicat să consumaţi ardei iute. Acesta acţionează ca un expectorant şi vă va ajuta să vă îmbunătăţiţi respiraţia. 

×