x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cauzele mai puțin cunoscute ale febrei

Cauzele mai puțin cunoscute ale febrei

23 Mai 2016   •   17:54
Cauzele mai puțin cunoscute ale febrei

Febra semnalează, de cele mai multe ori, prezenţa unei infecţii în organism. Însă acest simptom poate fi semnul şi altor probleme de sănătate. Iată despre ce este vorba, scrie clicksanatate.ro.

1. Embolia pulmonară

Bolile care afectează plămânii se manifestă şi prin febră. Creșterea temperaturii corporale poate să indice şi o embolie pulmonară, care apare atunci când o arteră se blochează dintr-o dată cu un cheag de sânge.

Alte simptome ale emboliei sunt respiraţia anevoioasă, durerile resimţite în piept, cât şi transpiraţie abundentă.

 2. Leucemia acută

Leucemia acută, care este o formă de cancer a sângelui, are drept simptom şi febra. Oboseala accentuată, infecţiile care nu se vindecă şi transpiraţiile din timul nopţii sunt alte simptome ale bolii.

De asemenea, pe piele pot apărea petesii, de culoare vineţie, mai ales în zona picicoarelor, pe braţe, cât şi pe piept.

3. Unele medicamente

Febra poate să apară şi din cauza administrării de medicamente. Este vorba despre unele antibiotice, cât şi de pastilele folosite pentru tratarea hipertensiunii arteriale. Febra mai poate să apară, la copii, după efectuarea unor anumite vaccinuri.

4. Insolaţia

Orele petrecute sub soarele arzător al verii pot duce la apariţia insolaţiei. Simptomele sunt durerile de cap, greaţa, apariţia vărsăturilor, dar şi febra.

Pentru a evita insolaţia este important să nu stai la soare la orele amiezii. Dacă eşti evoit să ieşi afară, poartă o şapcă sau o pălărie.

Dacă eşti afectat de insolaţie trebuie să stai într-o cameră răcoroasă şi să îţi pui comprese cu apă rece pe frunte, dar şi la încheieturile mâinilor.

×
Subiecte în articol: febra raceala cauze febră infectie