x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ce organe afectează alcoolul

Ce organe afectează alcoolul

27 Sep 2016   •   15:57
Ce organe afectează alcoolul

Pe lângă faptul că se ştie că alcoolul distruge ficatul, iar de cele mai multe ori consumul de tărie în cantităţi mari duce la ciroză, este foarte puțin cunoscut că şi alte organe sunt avariate serios în urma consumului frecvent de licori cu multe grade, scrie clicksanatate.ro.

Inima are de suferit

Mulți dintre cei care consumă alcool resimt o accelerare a bătăilor inimii, deseori acestea devin neregulate. În urma unor studii, s-a demonstrat faptul că alcoolul poate duce la boli cardiovasculare, iar inima este pusă astfel în periciol. De asemenea, şi sistemul circulator are de suferit. Alcoolul este recunoscut pentru faptul că lărgeşte vasele de sânge. Care sunt consecinţele? Ni se face foarte cald, obrajii se înroşesc, iar starea de rău începe să se instaleze.

Slăbește sistemul imunitar

În plus, trebuie să ştim că alcoolul are un efect negativ și asupra sistemului imunitar, slăbind puterea de apărare a organismului. În acest mod, devenim mai susceptibili la infecţii şi nu mai prea putem să luptăm împotriva lor, odată instalate.

Scade libidoul și e responsabil de tulburări erectile

Inițial alcoolul (un pahar de vin, nu mai mult) provoacă o creştere a dorinţei sexuale, însă dacă persoana continuă să bea, scade intensitatea percepţiilor la nivelul întregului corp. De aceea, excitarea şi orgasmul devin mai dificile, iar la bărbaţi pot apărea tulburări erectile.

×
Subiecte în articol: alcool inima