x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cel mai bun remediu pentru insomnie

Cel mai bun remediu pentru insomnie

27 Sep 2016   •   16:18
Cel mai bun remediu pentru insomnie

Usturoiul este un aliment antic și a fost folosit în scopuri culinare și medicinale timp de secole. În plus, usturoiul este relativ asemănător cu ceapa, dar are o aromă mai puternică, scrie clickpentrufemei.ro.

De asemenea, este cel mai cumpărat aliment din întreaga lume.

În antichitate, usturoiul era folosit pentru a da aromă mâncărurilor, pentru a ține la distanță dăunătorii, și chiar și demonii. În timp ce acum mult timp era folosit pentru a ține la distanță spiritele rele, în realitate, sentimentul de protecție era oferit de concentrația de zinc.

Compușii sulfurici și zincul prezenți în usturoi stimulează în mod natural starea de relaxare și ajută la adormirea mai repede, în timp ce menține energia din corp pentru a doua zi. De asemenea, usturoiul este bogat în substanțe nutritive și posedă mai multe proprietăți medicinale și are o varietate de beneficii pentru sănătate.
Proprietățile nutritive  ale usturoiului

Usturoiul are foarte puține calorii, de aceea poate fi mâncat în fiecare zi. Totodată, stimulează performanțele fizice și psihice, conține carbohidrați, complexul de vitamine  B, și minerale esențiale precum sodiu, potasiu și magneziu, dar are și o concentrație mare de compuși sulfuri ca alicină.

×
Subiecte în articol: usturoi insomnie