x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cele mai bune alimente pentru ficat

Cele mai bune alimente pentru ficat

09 Mai 2016   •   11:32
 Cele mai bune alimente pentru ficat

Atunci când ficatul este suprasolicitat ca urmare a stresului sau a expunerii excesive la toxine, întregul sistem poate fi afectat, iar sănătatea este în pericol, scrie clicksanatate.ro.
 
Cerealele integrale
 
Este foarte cunoscut faptul că cerealele integrale sunt bogate în complexul de vitamine B, substanțe nutritive cunoscute datorită faptului că îmbunătățesc metabolizarea grăsimilor, influențează pozitiv funcțiile hepatice și contribuie la descongestionarea ficatului. Așa că, cerealele integrale nu ar trebui să lipsească din alimentația ta dacă îți dorești să ai un ficat sănătos.
 
Nucile
 
Și nucile se află printre alimentele care te pot ajuta să ai un ficat sănătos. Medicii spun că nucile ajută le detoxifierea ficatului și sprijină funcțiile hepatice.
 
Legumele verzi
 
De asemenea, și legumele verzi mențin ficatul sănătos. Ceapa, rucola, spanacul, păpădia conțin numeroși compuși de curățare care neutralizează metalele grele ce pot îngreuna foarte mult ficatul.
 
Usturoiul
 
Usturoiul nu putea să lipsească de pe lista cu alimentele care-ți mențin ficatul sănătos. Acesta conține alicină și seleniu, doi compuși naturali care ajută la curățarea ficatului.
 

×
Subiecte în articol: ficat nuci alimente