x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cele mai bune ceaiuri pentru inimă

Cele mai bune ceaiuri pentru inimă

13 Sep 2016   •   10:58
Cele mai bune ceaiuri pentru inimă

Poate nu știai, dar afecțiunile de inimă reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial. De aceea, ar trebui să încerci să-ți menții sănătos acest organ vital, scrie clicksanatate.ro.

Asta nu înseamnă că trebuie să recurgi la medicamente. Există numeroase remedii naturiste care îți vor ajuta inima să funcționeze în parametrii normali.

Infuzia de păducel, printre cele mai bune licori pentru inimă

Păducelul este unul dintre cele mai recomandate leacuri pentru inimă. Deși planta care stă la baza acestei licori are un gust amar și deloc plăcut, beneficiile pe care aceasta le aduce inimii o face să fie printre cele mai recomandate.

Așadar, ceaiul de păducel nu trebuie să lipsească din alimentația celor care suferă de insuficiență cardiacă sau de hipertensiune. Trebuie știut și faptul că această infuzie este ideală și în stările de oboseală, atât de prezente la cei care suferă de insuficiență cardiacă.  

Ceaiul verde reduce riscul de atac de cord

În urma unui studiu, cercetătorii au reușit să demonstreze efectul pe care ceaiul verde îl are în susţinerea rezistenţei inimii la bolile cardiovasculare.  Dacă obișnuiești să consumi ceai verde zilnic, specialiștii susțin că se va reduce drastic riscul unui atac de cord. De asemenea, consumul acestui tip de ceai scade nivelul colesterolului rău din organism.

Se pare că și tensiunea arterială este mai mică la consumatorii de ceai verde. Potrivit unui studiu realizat în Japonia, femeile care au băut zilnic peste 5 ceşti de ceai verde au prezentat un risc de deces din cauza bolilor cardiovasculare cu 31% mai mic comparativ cu femeile care au băut o ceaşcă sau mai puţin zilnic, iar bărbaţii din grupul iubitorilor de ceai au prezentat un risc redus cu 22%.

×
Subiecte în articol: ceai inima afectiuni cardiace