x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cele mai bune produse apicole pentru sănătatea inimii

Cele mai bune produse apicole pentru sănătatea inimii

21 Mai 2016   •   17:57
Cele mai bune produse apicole pentru sănătatea inimii

Anumite tipuri de miere, lăptișorul de matcă, propolisl ajută la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare și la tratarea lor, scrie clickpentrufemei.ro. 

Lăptișor de matcă pentru echilibrarea tensiunii arteriale

Contra hipertensiunii arteriale, folosește lăptișor de matcă. Ține sub limbă 2-3 drajeuri pe zi, 20 de zile. În același scop, poți folosi tinctură de propolis 30 % (se prepară din 30 g propolis fărâmițat la 100 ml alcool de 96  ̊, lăsat la macerat 7 zile). Ia câte 30 de picături, de 2-3 ori pe zi, cu o oră înainte de mese, până la normalizarea tensiunii. Contra hipotensiunii, folosește lăptișor de matcă: ține sub limbă 10-29 mg, de trei ori pe zi, 10-20 de zile.

Oțet și miere contra aterosclerozei

Ateroscleroza este o afecțiune caracterizată prin întărirea și îngustarea arterelor, ceea ce împiedică buna desfășurare a circulației sanguine. Folosește un amestec de oțet de mere cu miere: pune 2 lingurițe din preparat la 100 ml apă. Bea de 3 ori pe zi, înainte de mese. Împotriva aceleiași afecțiuni este bună și mierea de floarea soarelui: consumă câteva lingurițe pe zi, ultima fiind înainte de culcare. Și lăptișorul de matcă drajeuri este bun: 3-6 drajeuri pe zi.

×