x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Condimentul care are grijă de sănătatea creierului

Condimentul care are grijă de sănătatea creierului

23 Mai 2016   •   18:20
Condimentul care are grijă de sănătatea creierului

Persoanele care obișnuiesc să consume curry cel puțin o dată pe săptămână au un risc mai mic să fie diagnosticate cu demență, potrivit celor mai noi studii în domeniu, scrie clicksanatate.ro.

Mai exact, cercetătorii asutralieni sunt de părere că acest condiment ajută la îmbunătățirea activității creierului și previne apariția pierderilor de memorie asociate vârstei a treia.

Specialiștii mai adăugă că toate aceste beneficii se datorează curcuminei (oferă și culoarea galben-portocalie specifică mirodeniei), cel mai important ingredient din curry.

La studiul, realizat de oamenii de știință de la Universitatea „Edith Cowan“ din Perth, Australia, au participat 96 de voluntari, cu vârsta cuprinsă între 40 și 90 de ani.

O parte dintre participanți au primit zilnic câte o capsulă ce conținea echivalentul a 1.500 mg de curcumină, timp de 12 luni, în timp ce ceilalți au luat medicamente placebo.

După ce au fost supuși la mai multe teste de memorie, dar și altele care le-au verificat abilitățile cognitive, specialiștii au ajuns la concluzia că rezultate mai bune au obținut voluntarii din primul grup, anume cei care au primit capsule cu curcumină.

×
Subiecte în articol: curry alimente condimente creier