x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cum asezi mobila in casa pentru a evita bolile!

Cum asezi mobila in casa pentru a evita bolile!

09 Mai 2018   •   18:04
Cum asezi mobila in casa pentru a evita bolile!

Asezarea mobile in casa constituie un important criteriu pentru starea emotionala si psihica a omului. Intotdeauna un stres interior inexplicabil va afecta negativ sanatatea.

 

Astfel, o asezare incorecta a mobilei in living sau sufragerie poate antrena aparitia sindromului oboselii cronice. In ultima instanta, este vorba de un perimetru al casei unde se strange intreaga familie. De aceeea, mobila trebuie astfel amplasata in aceasta camera incat sa induca sentimentul de liniste si dorinta de a comunica pe un ton binevoitor, de a se relaxa.

Prin urmare, canapeaua trebuie sa aibe "spatele asigurat". Adica la perete. Nu este indicat la fereastra. Daca nu exista alta varianta, puneti pe pervaz o planta bogata.

In living nu trebuie sa existe obiecte de mobilier mari, colturoase. Daca nu aveti alta solutie, incercati sa pastrati ordine in comode si dulapuri, pentru ca acest lucru va asigure aceeasi ordine in relatiile dintre membri familiei. Masuta de cafea trebuie sa fie neaparat rotunda.

Aragazul nu trebuie sa fie pozitiona langa frigider sau chiuveta, asocierea dintre foc si apa inseamna un permanent conflict. Daca nu aveti spatiu, incercati sa decorati zona respectiva cu ceva de culoare verde. Numai asa veti reduce riscul de a va lua la harta tot timpul.

In masura posibilitatilor, nu atarnati obiecte voluminoase de tavan, care naste, de regula, o senzatie de neliniste. Pentru un somn odihnitor, patrul trebuie asezat cu capul spre est. Daca in camera este o oglinga, ea nu trebuie sa reflecte silueta persoanei care doarme, pentru ca ii va fura din energie.

Un dulap urias langa pat, noptierele fixe creaza impresia de pericol si tulbura somnul, putandu-se ajunge chiar la insomnie cronica. Acelasi efect si din partea rafturilor cu carti asezate deasupra capului sau in imediata apropiere a patului.

×