x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare De ce e bine să mănânci ciocolată neagră

De ce e bine să mănânci ciocolată neagră

21 Mai 2016   •   18:19
 De ce e bine să mănânci ciocolată neagră

Îți place deserturile cu ciocolată? Oamenii de știință vin cu veste bună pentru tine: consumul de ciocolată neagră nu numai că te ajută să scapi de pofta de dulce și este un desert sănătos, ci poate reduce și durerile articulare, scrie clicksanatate.ro.

Mai exact, cercetătorii de la Universitatea Sapienza din Roma (Italia) sunt de părere că ciocolata neagră poate ușura mersul pe jos în cazul persoanelor care suferă de boala arterială periferică.

Problema de sănătate, frecvent diagnosticată în rândul vârstnicilor, se numără printre bolile cardiovasculare care afectează în special membrele inferioare, ceea ce cauzează dureri în timpul mersului, dar și în repaus.

La cercetare au participat 14 bărbați și 6 femei care sufereau de boala arterială periferică, cu vârsta cuprinsă între 60 și 78 de ani. O parte dintre participanții au consumat zilnic câte 40 g de ciocolată neagră, în timp ce ceilalți au mâncat ciocolată cu lapte.

Astfel, după terminarea studiului oamenii de știință au observat că simptomele bolii s-au mai ameliorat la grupul de participanți care au consumat ciocolată neagră. În schimb, la celălalt grup nu s-au observat îmbunătățiri ale stării de sănătate.

×