x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare De ce e bine să mănânci semințele de pepene

De ce e bine să mănânci semințele de pepene

16 Aug 2016   •   16:47
 De ce e bine să mănânci semințele de pepene

Pepenele verde este cel mai răcoritor și delicios fruct. În plus, este bogat în apă și antioxidanți, și este numit fructul verii pentru că menține corpul hidratat în zilele călduroase și îi oferă substanțele esențiale de care are nevoie, scrie clicksanatate.ro.

Pepenele conține licopen, o substanță ce ajută la detoxifierea organismului și eliminarea fluidelor în exces și are foarte puține calorii. Dar, ceea ce nu știe foarte multă lume este că semințele pepenelui sunt foarte sănătoase, bune de consumat și bogate în elemente nutritive.

Atunci când sunt adăugate în ceai și în alte băuturi, previn dezvoltarea de afecțiuni și stimulează funcțiile organelor.
Iată de ce sunt bune semințele pepenelui verde:

Acționează precum un laxativ natural

Semințele pepenelui verde sunt o sursă de fibre dietetice, fiind nutrientul care stimulează mișcările intestinelor. În plus, pot fi mâncate pentru a combate constipația și ameliora digestia.


Sunt un excelent diuretic

La fel ca fructul, semințele pepenelui au proprietăți diuretice care ajută la eliminarea fluidelor reținute de organism. Un ceai medicinal făcut cu semințe este un remediu vechi pentru prevenirea pietrelor la rinichi. În plus, pentru că ajută la eliminarea lichidelor în exces, previne dezvoltarea mai multor afecțiuni.

×
Subiecte în articol: pepene pepene rosu