x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare De ce este pepenele galben, alimentul-minune

De ce este pepenele galben, alimentul-minune

13 Iun 2016   •   10:44
De ce este pepenele galben, alimentul-minune

Pepenele galben este o sursă excelentă de vitamina B, vitamina C, cupru, acid pantotenic (vitamina B5) şi niacină. Toate acestea contribuie la menţinerea unui organism sănătos şi la regenerarea pielii prin repararea ţesuturilor şi încurajarea producţiei de colagen. Acest fruct are și alte proprietăți benefice pentru organism, scrie clicksanatate.ro.

În plus, pepenele galben mai conține și vitamina A. Beneficiile vitaminei A asupra vederii şi mai ales asupra vederii la lumina slabă sunt binecunoscute. Însă, beneficiile pepenelui galben sunt mult mai numeroase. Iată câteva dintre ele.
 
Ideal în curele de slăbire
 
Pepenele galben conține doar 40 de calorii pe 100 de grame, ceea ce îl transformă într-un aliment ideal în regimurile de slăbire. Așa că, dacă vrei să scapi de câteva kilograme, consumă-l cu încredere!
 
Previne cancerul
 
În plus, acest savuros fruct previne o boală necruțătoare: cancerul. Acest lucru se datorează faptului că pepenele galben conține numeroși oxidanți.  Studiile au demonstrat că cei care consumă produse bogate în antioxidanți au un risc mai scăzut de face cancer.
 
Luptă împotriva anemiei
 
Acest fruct este recunoscut pentru faptul că este o sursă excelentă de acid folic, unul dintre micronutrienții de baza ai complexului de vitamine B, necesar pentru dezvoltarea celulară, dar și pentru menținerea sănătății celulelor.
 
În plus, tot acidul folic luptă împotriva anemiei. Pepenele galben este recomandat a se consuma mai ales în sarcină. Acidul folid conținut de pepene previne și malformațiile congenitale.
 
Îmbunătățește vederea
 
Acest fruct savuros mai aduce și alte beneficii organismului. El asigură cantitatea necesară de vitamina A, substanță responsabila pentru îmbunătățirea vederii. În plus, consumul de pepene galben aduce în organism și aportul necesar de betacaroten.
 

×