x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare De ce să introduci usturoiul în rutina ta de frumusețe

De ce să introduci usturoiul în rutina ta de frumusețe

16 Aug 2016   •   16:54
 De ce să introduci usturoiul în rutina ta de frumusețe

Probabil că nu te-ai gândit niciodată la usturoi ca parte din rutina ta zilnică de frumusețe. Dar, în afară de proprietățile antibacteriene și antibiotice pe care le are, nu putem submina puterea sa, scrie clickpentrufemei.ro.

Știai că usturoiul a fost purtat la gât pentru noroc? Sau, că a fost pus în diferite locuri din casă pentru a alunga forțele răului? În timp ce utilizarea usturoiului în alte cazuri este eficientă sau nu, folosirea lui în ritualuri de frumusețe este cu siguranță. Alicina pe care o conține reduce inflamația, antioxidanții ajută la îndepărtarea petelor ce apar odată cu înaintarea în vârstă, și sulful stimulează creșterea părului.

Pentru că este bogat în antioxidanți și proprietăți antibacteriene, usturoiul protejează pielea împotriva radicalilor liberi și reduce semnele de îmbătrânire. Cu atât de multe beneficii, este de înțeles de ce usturoiul este un ingredient pe care te poți baza pentru toate problemele pielii.
Iată cum poți folosi usturoiul pentru a trata diferite afecțiuni ale pielii:

1. Tratează pielea uscată

Usturoiul este bogat în antioxidanți și are proprietăți antibacteriene care ajută la reducerea semnelor de îmbătrânire, iar în combinație cu iaurtul care este bogat în acid lactic, ajută la hidratarea pielii, lăsând-o catifelată.
Ingrediente

- o lingură de iaurt

- 4-5 căței de usturoi pisați

Pasta formată din usturoi pisat și iaurt, o aplici pe față. O lași să acționeze 15 minute, după care clătești cu apă călduță.

×
Subiecte în articol: usturoi ten