x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Mainile care te vindeca

Mainile care te vindeca

07 Feb 2006   •   00:00
TERAPII COMPLEMENTARE
O sedinta de bioenergoterapie necesita doar un telefon pentru programare. Nu este musai sa crezi in aceasta terapie, nici sa ai cunostinte.
Insa, treptat, dupa cateva sedinte la Tiberiu Molnar, bioenergoterapeut, incepi sa crezi in metoda lui vindecatoare de boli grele. La cabinetul lui vin multi oameni cu dureri de degete, dar si cu neoplasme extinse, cu SIDA...

Elisabeta Turiceanu are 58 ani si a fost operata in urma cu trei ani de cancer mamar. Ea spune ca, de cand a inceput sedintele de bioenergoterapie, analizele sunt promitatoare, iar boala nu a recidivat. "La domnul Tiberiu Molnar vin cam de un an si jumatate. Am scapat si de diabet cu ajutorul dansului. Acum iau citostatice, care sunt recomandate pana la cinci ani, cand ies din evidente pentru recidiva cancerului de san. In paralel, fac si bioenergoterapie. De asemenea, cu ajutorul dlui Tiberiu Molnar vad cu alti ochi viata. Sunt mai optimista, mi-am recapatat increderea in mine."

Bioenergoterapeutul Tiberiu Molnar spune ca procentul de rezolvare a cazurilor este, de exemplu, la copiii cu epilepsie de peste 95%, psoriazis – 60%-70%, sinuzita – peste 80%. In cazul problemelor digestive, vindecarea este de peste 80%-90%.

Mihai Iftimie si-a indreptat pasii spre cabinetul lui Tiberiu Molnar deoarece avea probleme de digestie. "Am venit la domnul Tiberiu Molnar pentru ca ma balonam ori de cate ori mancam ceva care-mi placea. Am luat si medicamente. Dar si ele ma ajutau doar pe moment. Stiam ca nu de la prima sedinta de bioenergoterapie se rezolva problemele. Sunt la a cincea sedinta si deja simt o stare de confort interior, am ceva mai multa energie decat inainte si chiar am scapat de balonari."

Reteta


Pentru orice tip de afectiune, Tiberiu Molnar recomanda sapte sedinte. In cazurile severe, seria sedintelor se repeta, dupa o pauza intre 10 si 45 de zile. Felicia Serbanescu, 39 de ani, a facut patru sedinte de bioenergoterapie. "Eu am diabet de gradul II, nodul pe tiroida si probleme la inima, la rinichiul stang si pentru toate acestea am urmat tratament medicamentos si, de curand, am inceput sa fac si bioenergoterapie. Dupa aceste sedinte sunt mai activa."

Barbatii, afectati de dureri de spate


Cel mai des, femeile recurg la bioenergoterapeut pentru tratarea nodulilor la san, a fibroamelor uterine, a chisturilor ovariene, a lipsei de calciu. Barbatii, in schimb, se plang in special de dureri de spate.

Tony Coehn are 60 de ani. El este cetatean israelo-italian si vine in Romania o data pe luna. Chiar daca vine in Romania pentru o luna sau doar pentru cateva zile, Tony Coehn merge la Tiberiu Molnar pentru sedintele de bioenergoterapie. "Eu aveam dureri de spate, eram nervos. Am venit aici si Tiberiu Molnar mi-a redat pofta de viata. Mi-am adus aici si prietenii din strainatate si sotia. In tara vin in fiecare luna cate o saptamana. De cand am inceput o alta serie de sedinte de bioenergoterapie, am scapat si de insomnii."

In ultima perioada, din cauza frigului, dar si a umiditatii, persoanele cu reumatism au foarte mult de suferit. Bioenergoterapia este o adevarata mina de aur pentru reumatici.

Bianca Marzac are 31 de ani si suferea de reumatism de mai multi ani. "Am inceput bioenergoterapia in urma cu aproape doi ani. Am facut doua-trei serii a cate sapte sedinte. M-am simtit foarte bine inca de a doua zi. Acum sunt la o noua serie de sedinte, pentru lombosciatica si un genunchi care ma supara rau si din cauza caruia urcatul scarilor era un chin." Tiberiu Molnar spune ca, "in majoritatea cazurilor de dureri reumatice, dupa a patra sedinta se inregistreaza o reducere a intensitatii acestora. Nu este o regula. Tine de structura pacientului".

DEFINITIE. "Bioenergoterapia se bazeaza pe echilibrarea campului energetic uman. Ea nu exclude tratamentul medicamentos si nu are efecte adverse. Cu diverse miscari ale mainilor, adica un masaj noncontact in jurul corpului, bioenergoterapeutul actioneaza asupra acestui camp si-l echilibreaza. O sedinta dureaza 15 secunde. In timpul acesteia, unii oameni simt furnicaturi, racoare, relaxare, unii incep sa rada, altii sa planga, dar sunt si unii care nu simt nimic. Dupa prima sedinta am observat ca oamenii dorm mai mult si transpira mai mult", spune Tiberiu Molnar.

CANCER. Tatal unui baietel de 5 ani si 4 luni povesteste ca, in septembrie 2004, copilului sau i-a fost depistata o tumoare. "In doua saptamani de la diagnosticare i s-a umflat burtica. Am consultat medici, dar am apelat si la Tiberiu Molnar. Micutul a facut citostatice un an, in paralel cu bioenergote-rapie. In urma cu sase luni, medicii au ramas surprinsi ca tumoarea s-a retras de la 17 cm la 3 cm si a putut fi extirpata mult mai usor. La Tiberiu Molnar venim frecvent. Nu am renuntat sa venim nici dupa operatie. Acum, copilul este foarte bine. Chiar zilele trecute am facut un RMN, iar rezultatele sunt extraordinare. Copilul nu mai are nimic!"
×