x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Miracolul din florile de gălbenele! Află ce este „factorul Hr”, inamicul nr. 1 al cancerului

Miracolul din florile de gălbenele! Află ce este „factorul Hr”, inamicul nr. 1 al cancerului

25 Aug 2014   •   23:26
Miracolul din florile de gălbenele! Află ce este „factorul Hr”, inamicul nr. 1 al cancerului

 În culturile Evului Mediu, fierturile de frunze de gălbenele în amestec cu alte plante erau considerate un leac pentru îndepărtarea vrăjitoarelor. Vracii lusitani foloseau ceaiul de gălbenele în „curăţarea sufletului şi a trupului”, după şedinţele de exorcizare, precum şi ca pe un veritabil medicament împotriva afecţiunilor gastrice (gastrite şi ulcere). Studiul mai amănunţit efectuat de fitofarmacologi a relevat faptul că există anumite efecte terapeutice importante ale unor principii întâlnite în florile de gălbenele.

Cercetările efectuate de Universitatea din Genova au dovedit recent că florile de gălbenele conţin o serie de principii active cu proprietăţi curative profilactice, pentru o serie de afecţiuni, inclusiv pentru boli grave, precum ciroza.

Descoperirea unor noi factori în petalele florilor de gălbenele aparţine tot cercetătorilor fitoterapeuţi de la Universitatea din Genova. Factorul „Hr” (Haepatic revivae), un compus cu nucleu izochinoleinic (precum papaverina), este regăsit în cantităţi de 0,001 mg/m în petalele de gălbenele.

Care sunt beneficiile pentru sanatate ale terapiei cu ceai de galbenele si ce afectiuni trateaza? Citeste continuarea AICI.

Te-ar putea interesa și
Cum alungăm GHINIONUL? Ce trebuie să aruncăm din casă?
Băutura Fericirii! Află rețeta și bucură-te de ea!
Rețeta miraculoasă pe bază de gelatină care „ia cu mâna” durerile de spate și de gât
Remedii naturale pentru anemie
Cum menții dorința sexuală în cuplu, pe termen lung?
Secretele sexului perfect!



×
Subiecte în articol: felicia galbenele ciroza