x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Moxibustia trateaza bolile reumatismale

Moxibustia trateaza bolile reumatismale

de Steluta Indrei    |    19 Feb 2004   •   00:00

Moxibustia este o terapie care apartine acupuncturii.

Particularitatea sa consta in aplicarea unor ace la capatul carora este atasat un fragment dintr-un baton ce contine o planta medicinala numita Artemisia vulgaris, cultivata numai in China.
Moxa, batonul de planta uscata, se aprinde, incalzind zona unde este aplicata. Prin ardere, planta medicinala degaja o energie calorica binefacatoare, cu valori terapeutice importante, deoarece alunga umezeala si frigul care au patruns in corp, afirma Sandu- Iulian Bergher, vicepresedinte al Societatii Romane de Acupunctura. Moxibustia prezinta virtuti tonifiante si regenerative deosebite datorita energiei degajate prin arderea plantei respective, care are caracteristici apropiate de energia biologica, cea produsa de corpul uman. AFECTIUNI. Moxibustia este indicata in special pentru bolile reumatismale, in afectiunile cauzate de frig si umezeala. Persoanele intre 40 si 50 de ani care au probleme cu articulatiile sau sufera de spondiloza cervico-dorso-lombara pot beneficia de acest tip de acupunctura. Durerile localizate in diferite parti ale corpului se preteaza la moxibustie. Daca se doreste tonifierea generala a organismului, reinca rcarea bateriilor, in situatii de epuizare, de astenie sau adinamie, tratamentul prin moxibustie este recomandat.

CONTRAINDICATII. Moxibustia nu este indicata pacientilor care sufera de boli febrile, de maladii provocate de un exces de un anumit tip de energie si de afectiuni psihice manifestate prin agitatie si hiperexcitabilitate.

Durerile in zona calcaiului
O afectiune cu rezultate destul de slabe in tratamentele medicinei moderne este durerea rebela resimtita de pacient in calcai cauzata de un asa-numit pinten. Afectiunea este provocata de o depunere de calciu care formeaza o excrescenta in zona calcaneumului. Tratamentul prin moxibustie consta in aplicarea unui ac in zona calcaiului, la capatul caruia se fixeaza un fragment din acea planta medicinala, care se aprinde. Se repeta acest tip de tratament pe parcursul a 8-10 sedinte, iar depunerea calcara dispare progresiv.



×
Subiecte în articol: reumatism moxibuxia