x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Nu mai aruncaţi seminţele de pepene! Iată cât de sănătoase sunt

Nu mai aruncaţi seminţele de pepene! Iată cât de sănătoase sunt

03 Iul 2019   •   13:57
Nu mai aruncaţi seminţele de pepene! Iată cât de sănătoase sunt

Pepenele roşu este fructul pe care l-am savura în fiecare zi de vară. Este delicios, răcoritor şi are proprietăţi detoxifiante.

Totuşi, seminţele nu ne sunt deloc pe plac şi nu ştim cum să scăpăm mai rapid de ele. Medicii ne atrag atenţia asupra faptului că nu ar trebui să le mai aruncăm la gunoi, pentru că sunt extrem de sănătoase.

Potrivit healthylifetricks.com, seminţele de pepene roşu un efect benefic asupra sistemului digestiv şi sunt extreme de eficiente ca diuretic. Din acest motiv, specialiştii recomandă persoanelor care se confruntă cu afecţiuni ale tractului urinar să le utilizeze pentru a prepara ceai.

Seminţele de pepene roşu conţin cantităţi importante de citrulină, compus organic cu numeroase proprietăţi antioxidante. Citrulina este eficientă în combaterea a diferite afecţiuni, precum hipertensiunea arterială, ateroscleroza şi pietrele la rinichi.

 

Reţeta ceaiului de seminţe de pepene

În primul rând, trebuie să măcinaţi patru linguri de seminţe de pepene, pe care ulterior le veţi fierbe în doi litri de apă, timp de 15 minute. Lichidul se consumă două zile la rând, se ia o zi de pauză şi se continuă în acest fel timp de patru săptămâni.

Este recomandabil să păstraţi şi să uscaţi seminţe de pepene vara pentru a putea prepara acest ceai şi în sezonul rece. Medicii atrag atenţia asupra faptului că seminţele de pepene îmbunătăţesc funcţionarea inimii, memoria şi capacitatea de concentrare, graţie faptului că sunt bogate în fier, magneziu, vitaminele A, B şi C, antioxidanţi, calciu şi mangan.

×